U požaru u nikšićkoj Željezari nije bilo povrijeđnih: Zapalilo se ulje, plamen zahvatio mašine

Vatrogasci su pjenom ugušili plamen i blagovremeno intervencijom spriječili da se proširi po pogonu", kazao je "Vijestima" komandir Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević
84 pregleda 0 komentar(a)
Požar, vatra, Foto: Shutterstock
Požar, vatra, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.03.2017. 13:52h

U pogonu Radventa, u nikšićkoj Željezari Tosčelik, sinoć je došlo do požara u kome niko nije povrijeđen.

"Dežurni iz Željezare nam je u 20,49 časova javio da je u Radventu izbio požar. Intervenisalo je osmoro vatrogasaca sa dva vozila. Zapalilo se ulje i plamen je zahvatio dvije–tri mašine. Vatrogasci su pjenom ugušili plamen i blagovremeno intervencijom spriječili da se proširi po pogonu", kazao je "Vijestima" komandir Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević.

"Požar, koji je sinoć zahvatio dio opreme Tosčelika Nikšić u pogonu Radvent, nije uzrokovao veću štetu, niti na bilo koji način ugrozio bezbjednost zaposlenih i tehnološki proces u fabrici. Uzrok požara bio je kontakt ulja sa užarenim komadom metala u toku termičke obrade, a stručni tim Tosčelika Nikšić već radi na sanaciji štete. Proizvodni proces nastavljen je u skladu sa planiranom dinamikom", saopstili su iz Toscelika i zahvalili se Vatrogasnoj službi na veoma brzoj i efikasnoj intervenciji, zahvaljujući kojoj je izbjegnuta veća materijalna šteta.

Bonus video: