U prekidu saobraćaj na putu Podgorica-Bar

Čitalac "Vijesti" je kazao da je od oko 18 časova u prekidu saobraćaj na dionici Brajići - Obzovica jer se, kako im je rečeno, navodno prepriječio šleper
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2015. 18:11h

Saobraćaj na putu Podgorica - Bar, na dionici u Sutomoru, je uspostavljen, saopšteno je iz Uprave policije. Saobraćaj je bio u prekidu od 14 sati, zbog odrona i vode na putu.

Iz Auto-moto saveza saopšteno je da je saobraćaj na putu Bar-Podgorica obustavljen u oba smjera zbog odrona kod tunela Sozina, te da je uspostavljen saobraćaj kroz Sutomore.

Saobraćaj između Bara i Sutomora, otvoren je oko 15.40, pošto je satima bio u blokadi zbog ogromnih nanosa zemlje koje je bujica kroz podvožnjak nanijela na magistralu kod autobuske stanice u Sutomoru.

Ratko Vujošević iz Odbora MZ Sutomore Spič je rekao ranije "Vijestima" da se smatra da je voda nanijela na put najmanje 50 kubika zemlje iz Gorelca i Rutki, zbog čega su sa obje strane puta formirane kilometarske kolone.

"Preko magistrale se ne može preći, Sutomore je bukvalno presječeno. U naredna dva-tri sata očekujemo da se rasčiste nanosi. Ukazivali smo još ranije da su odvodne cijevi koje su postavljene u dijelu Sutomora iznad pruge morale biti većeg profila", kazao je Vujošević.

Opštinski sekretar za imovinu Vido Dabanović rekao je "Vijestima" da su u rasčišćavanje puta pored opreme barskih javnih preduzeća Vodovod i kanalizacija i Komunalne djelatnosti bili uključeni i preduzeća "S+E tehnika" i "Kompani Milović" iz Sutomora.

Čitalac "Vijesti" kazao je da od oko 18 časova čeka u snijegu na dionici Brajići - Obzovica jer se, kako im je rečeno, navodno prepriječio šleper.

"Ne možemo da dobijemo AMS, Kolona je veoma duga", napisao je čitalac "Vijesti". I "Vijesti" su pokušale da dobiju informaciju od AMSCG, jer se u njihovim izvještajima ne spominje prekid saobraćaja na toj dionici, ali su telefoni stalno zauzeti.

Zbog odrona u mjestu Haj Nehaj na putnom pravcu Bar - Petrovac obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila, osim za putnička vozila koja prolaze jednom trakom.

Na putnom pravcu Nikšić-Šavnik-Žabljak saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

Saobraćaj na putu Kotor- Budva uspostavljen je za saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Radovići, Foto: Čitalac Vijesti

Saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila na putu Tivat - Kotor i Tivat - Radović, kao i Plužine - Šćepan polje. Kroz Petrovac se, kako je saopšteno iz AMSCG otežano saobraća.

Saobraćaj na putu Herceg Novi – Kamenari ponovo je uspostavljen i odvija se jednom trakom naizmjenično, zbog odrona u mjestu Verige, kao i u mjestu Crvena glavica na putu Budva - Sveti Stefan.

Kamionima sa prikolicom i šleperima nije dozvoljeno kretanje na putevima Podgorica- Bijelo Polje, Nikšić- Plužine, Nikšić- Ijijino brdo i Pljevlja- Rance, Rožaje - Kula, Vilusi - Lipci, Pljevlja - Đurđevića Tara.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevica Tara u mjestu Dobrilovina, zbog klizišta se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-4 dionica Lipci-Grahovo u mjestu Donje Krivošije režim saobraćaja je promijenjen sa tri na dvije saobraćajne trake, a dolaziće i do desetominutnih prekida za sve vrste vozila od deset do 11 i od 15 do 16 sati.

Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Kruce na magistralnom putu Bar - Ulcinj, promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Vozačima iz AMSCG savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze oprezno i poštuju pravila saobraćaja.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi su građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020/234-999 I 063/239-987.

Galerija

Bonus video: