U Rožajama zbog nevremena zamalo stradala djevojčica

U Rožajama se izlila rijeka Županica, što je ugrozilo na desetine domaćinstava u Dedeićima, Bazi i dijelu Kalača
64 pregleda 2 komentar(a)
Rožaje poplava, poplava Baze, Foto: Aida Sadiković
Rožaje poplava, poplava Baze, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 15.03.2013. 08:09h

U Rožajama je zbog posljedica nevremena umalo stradala trogodišnja djevojčica kada je sa terase upala u pola metra duboko jezero, koje se stvorilo oko kuće.

U Rožajama se izlila rijeka Županica, što je ugrozilo na desetine domaćinstava u Dedeićima, Bazi i dijelu Kalača.

Jedan od mještana, Iso Dedeić kazao je reporteru "Vijesti" da za svojih 60 godina ne pamti toliku poplavu "koja se stvorila munjevitom brzinom, za nepuna dva sata".

Pavićević: Najintenzivnije padavine su prošle>>>

"Osim kuća i podruma, ugroženi su pomoćni objekti, štale, nastradali su rasadnici, bujica je odnijela sijena, drva za ogrijev, zimnicu, alat... Sve se dogodilo tolikom brzinom da ljudi nijesu uspjeli ništa da spasu. Između 15 i 20 porodica je moralo da napusti kuće. Ako padavine nastave ovim intenzitetom, ne pitajte za nas", rekao je Dedeić.

Jedna od najugroženijih kuća na Bazi je dom Raifa Bralića u kojem je juče bilo zarobljeno sedam članova, među kojima dvoje male djece.

"U kupatilo je voda ušla kroz cijevi, potpuno je uništen namještaj u dnevnom boravku i kuhinji. Ne možemo da izađemo iz kuće oko koje je voda dubine oko pola metra. Dok smo pokušavali da čistimo, trogodišnja ćerka je izašla na terasu i upala u vodu. Da je moj brat nije vidio, sigurno bi se udavila. Majka joj ima visok pritisak, pa se od sjekiracije nekoliko puta onesvješćivala", rekao je Raifov sin Haris.

Njihova porodica se privremeno preselila na gornji sprat, ali ne mogu da koriste ni kupatilo ni kuhinju. U naselju Suho Polje se izlio Ibar.

Bonus video: