U samoizolaciji 54 građana Plava, Gusinja i Murina: U apotekama nema rukavica, maski i dezinfekcionih sredstava

Najviše ih je u Plavu njih 40, u Gusinju je osam, dok je u Murinu šestoro građana
7376 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2020. 20:55h

Na području Plava, Gusinja i Murine pod mjerama samoizolacije nalazi se 54 građana, dio njih je prije desetak dana doputovao iz Amerike, gdje godinama žive i rade.

U apotekama i dalje nema rukavica, maski i dezinfekcionih sredstava. Na ulicama skoro nikoga , prazne su i džamije.

Građani Gusinja, Plava i mjesnog centra Murino uglavnom poštuju preporuke Vlade, kao i mjere o samoizolaciji.

Najviše ih je u Plavu njih 40, u Gusinju je osam, dok je u Murinu šestoro građana.

U Domu zdravlja u Plavu kažu da je zdravstvena situacija na zadovoljavajućem nivou i da primjenjuju sve odluke Ministarstva zdravlja.

"Tako da očekujemo za sada proteknu u najboljem redu, kao što je bilo i do sada", kazao je direktor Doma zdravlja u PlavuOmer Šahmanović.

"Sem jednog incidentnog slučaja mi nemamo kršenja pravila i mjera koje su uvedene", rekao je predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević.

Slično je i u Gusinju.

"Ja se nadam da će se tako nastaviti. Mi cemo učiniti sve da se tako bude, jer bi samo na taj način zaštitili i sebe i čitavu našu zajednicu", rekla je predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić.

U Plav je ovih dana stiglo nekoliko, a u Gusinju dvadesetak građana koji žive u Americi. Među njima je i rođak Plavljanina Adisa Tošića koji je doputovao prije desetak dana u Plavu.

"Poštuje sve preporuke naše vlade, mislim da većina njih poštuje u Plavu, što se tiče Plava. Tako da nadam se da će ostati sve kako treba", kazao je Tošić

Dodaje da njegovom rođaku vjerovatno teško pada samoizolacija.

"Vjerovatno teško, čak se nismo ni pozdravili, eto došao je iz Amerike, čak se ni vidjeli nismo, a evo desetak dana je tu. Koliko je ozbiljno to vam sve govori", istakao je Tošić.

I brat Gencija Kukaja iz Gusinja poštuje preporuke srečavanja i prevencije širenja koronavirusa.

"Moj brat se nalazio u Americi i stigao je prije nedjelju dana, ovdje kući, dobro se osjeća, nema nekih promjena, nije mu lako pala ova situacija, kao ni nama, ali se pridržavamo", tvrdi Kukaj.

I gradske džamije u Plavu i Gusinju danas su bile prazne, shodno odluci Vlade o prisustvu građana tokom vjerskiih obreda.

Bonus video: