U Savjetu kolašinskog radija imena bez biografija

"Ovako izabrani Savjet će prije svega imati ulogu da pripremi uslove da se uposle najmanje jedno od dvoje lica ,, vrsnih” stručnjaka iz oblasti novinarstva, D J u narodu poznat kao Š i Z B, a vrlo vjerovatno i njih oboje", kazala je odbornica Demokrata
2529 pregleda 3 komentar(a)
Zorana Bakić, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Zorana Bakić, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 22.05.2020. 11:16h

Protekle sedmice, glasovima kolašinske vladajuće koalicije, usvojena je odluka o imenovanju Savjeta budućeg Radija Kolašin, a osnovna primjedba opozicionih odbornika bila je da se radi o “osobama bez biografije".

U Opštinskom odboru Demokrata tvrde da je način usvajanja te odluke „presedan i u parlamentarnoj i u pravnoj praksi i potpuno je degradiranje postojanja lokalnog parlamenta“.

Odbornica te stranke Zorana Bakić problematizovala je to što niko od odbornika nije dobio materijale sa osnovnim biografskim podacima predloženih članova Savjeta.

“Zahtijevali smo da se ta tačka povuče sa dnevnog reda, jer se odbornici ne mogu baviti pretpostavkama o kojim kandidatima je riječ. Trebalo je jasno i nedvosmisleno znati o kome je tačno riječ, jer ima više sugrađana sa istim imenom i prezimenom. Aktuelna većina je ostala nijema na takve zahtjeve, uz štura obrazloženja da tu ne vide ništa sporno“, objašnjava Bakić.

Ona kaže da nije prvi put “da odbornici aktuelne većine glasaju vjerujući na riječ“. Podsjeća da je lani glasano za dokument “kojeg nikada nijesu vidjeli“.

Prema njenim riječima, „Skupština Opštine Kolašin još jednom je dokazala da je samo “protočni bojler za usvajanje nakaradnih odluka“.

“Sve to potkrepljuje naše ranije tvrdnje da se ne radi o radiju koji će biti radio svih građana već o partijskoj radio skalameriji koja će služiti interesima partija na vlasti. Na taj način, izabrani Savjet će, prije svega, imati ulogu da pripremi uslove da se uposli najmanje jedno od dvoje lica “vrsnih” stručnjaka iz oblasti novinarstva, a vrlo vjerovatno i njih oboje“, kazala je Bakić.

"Sva ova dešavanja potkrijepila su naše ranije tvrdnje, da se ne radi o radiju koji će biti radio svih građana već o partijskoj radio skalameriji koja će služiti interesima partija na vlasti, a ovako izabrani Savjet će prije svega imati ulogu da pripremi uslove da se uposle najmanje jedno od dvoje lica ,, vrsnih” stručnjaka iz oblasti novinarstva, D J u narodu poznat kao Š i ZB a vrlo vjerovatno i njih oboje", kazala je odbornica Demokrata.

Članovi Savjeta budućeg radija biće Zoran Rakočević, Dragan Vujisić, Damjana Bulatović, Milovan Vlahović i Vesko Rakočević. Oni će, kako piše u odluci, volonterski obavljati taj posao, dok se ne donese odluka o naknadama.

Rakočevića je predložila Turistička organizacija, a Vujisića SMŠ “Braća Selić“. Vlahovića je predložila NVO “Zvijezda“, a Rakočevića Centar za kulturu. Bulatović je izbor predškolske ustanove “Sestre Radović“

Bonus video: