U tivatske vrtiće upisano preko 800 djece

Dobrašin Lalević, direktor škole “Bajo Jojić” u okviru koje funkcioniše i organizaciona jedinica za predškolsko vaspitanje, poručio je da ono ima najznačajniji uticaj na dalji razvoj djece
244 pregleda 0 komentar(a)
Zablistaću u vrtiću-Tivat, Foto: Ministarstvo prosvjete
Zablistaću u vrtiću-Tivat, Foto: Ministarstvo prosvjete

U Tivtu postoje tri vaspitne jedinice sa 23 vaspitne grupe, u koje je trenutno upisano preko 800 djece, kazala je vršilac dužnosti direktora javne predškolske ustanove “Bambi”, Katarina Hercegovac.

Ona je na prezentaciji rada te ustanove, u okviru kampanje “Zablistaću u vrtiću”, rekla da je odziv roditelja ogroman, i da je to pokazatelj da sve više shvataju značaj boravka djece u predškolskim ustanovama.

Prema riječima Hercegovac, „Zablistaću u vrtiću” je odlična zajednička kampanja Ministarstva prosvjete i predškolskih ustanova, koja ispunjava cilj, a to je informisanje roditelja o važnosti predškolskog vaspitanja.

„U vaspitno-obrazovnom radu koristimo razne sadržaje, upućujemo djecu na druženje sa vršnjacima i na taj način ih, kroz igru, podstičemo na socijalizaciju, ali i na razvoj osobina kakve su razdoznalost, samopouzdanje i kreativnost“, kazala je Hercegovac.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, prezentacija u okviru kampanje “Zablistaću u vrtiću” organizovana je i u Andrijevici.

Dobrašin Lalević, direktor škole “Bajo Jojić” u okviru koje funkcioniše i organizaciona jedinica za predškolsko vaspitanje, poručio je da ono ima najznačajniji uticaj na dalji razvoj djece.

„Neurološki razvoj je najintenziviniji do pete godine, što ukazuje na važnosti stimulacije razvoja u najranijem uzrastu”, kazao je Lalević.

Kako je istakao, ta ustanova organizuje tri interaktivne službe, koje obavljaju fukciju vrtića u udaljenim područjima, a za narednu godinu planirane su još dvije. Interaktivne službe.

Kampanju “Zablistaću u vrtiću” koja je u toku, pokrenulo je Ministarstvo prosvjete, sa ciljem informisanja roditelja o važnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Iz tog resora su ocijenili da je tim i drugim aktivnostima u predškolskom obrazovanju povećan obuhvat

„Prije 2016. godine u vrtićima je porastao obuhvat djece preko tri godine na preko 50 odsto. Između 2015/16 do ove školske godine porastao je obuhvat djece preko tri godine na oko 70 odsto. Prema najnovijim podacima, stopa obuhvata je skoro 73 odsto“, precizirali su iz Ministarstva.

Bonus video: