U Tivtu počela izgradnja prvog kružnog toka na trasi glavnog bulevara

"Projekcija je da kružne tokove završimo do marta, čime bi se već u predsezoni rasteretio saobraćaj kroz Tivat", rekao je Kusovac
1511 pregleda 0 komentar(a)
Iz Opštine Tivat naveli da su sredstva obezbjeđena za sva tri kružna toka, Foto: Opština Tivat
Iz Opštine Tivat naveli da su sredstva obezbjeđena za sva tri kružna toka, Foto: Opština Tivat

U Tivtu je počela izgradnja prvog kružnog toka na trasi budućeg glavnog bulevara, kapitalnog projekta za Tivat.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, izgradnja je počela u naselju Kukuljina u Gradiošnici, na izlazu iz grada u pravcu aerodroma.

"Ovo je prvi i najveći od tri kružna toka na budućem bulevaru. Početak radova na kružnom toku predstavlja i početak izgradnje bulevara koji je nužan i neophodan Tivtu. Uvjeren sam da će se rok od 65 dana ispoštovati“, saopštio je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

Naveo je i da će uskoro početi izgradnja i drugog i trećeg kružnog toka.

Siniša Kusovac
Siniša Kusovac(Foto: Opština Tivat)

"Projekcija je da kružne tokove završimo do marta, čime bi se već u predsezoni rasteretio saobraćaj kroz Tivat. U međuvremenu ćemo sve pripreme završiti kako bi izgradnja preostalih dionica bulevara kroz, odnosno poveznica između kružnih tokova, počela u septembru naredne godine. Izgradnja prvog kružnog toka košta 534 hiljade eura, drugog 320 hiljada i trećeg, kod Doma Vojske, oko 300 hiljada eura. Sredstva su obezbjeđena za sva tri kružna toka. Na nedavnom sastanku sa premijerom dogovoreno je da budu obezbjeđena sredstva u iznosu od četiri miliona eura za početak izgradnje bulevara. Do avgusta će biti završena i eskproprijacija zemljišta, da bi u septembru, fazno, počela izgradnja trase bulevara", rekao je Kusovac.

Izgradnjom kružnih tokova, kako je saopšteno, Opština Tivat je počela realizaciju zahtjevnog projekta izgradnje glavnog bulevara koji će pospješiti efikasnost saobraćaja i obezbijediti bolju povezanost sa prigradskim naseljima.

Bonus video: