U toku rekonstrukcija, Urgentni privremeno na novoj lokaciji

3 komentar(a)
Urgentni centar, Foto: Screenshot (YouTube)
Urgentni centar, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.02.2015. 20:28h

Zbog rekonstrukcije Urgentnog centra koja je počela danas, rad te zdravstvene jedinice odvijaće se privremeno u prostorijama centralne Poliklinike Kliničkog centra Crne Gore.

Adaptacija i rekonstrukcija Urgentnog centra košta 700 hiljada eura, a radove finansira Turska agencija za međunarodni razvoj i koordinaciju TIKA.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Dobričanin zamolio je da se pacijenti kojima je potrebna pomoć u Urgentnom centru dovoze preko ulaza Centralne poliklinike.

On je pojasnio da će, nakon završetka rekonstrukcije, prostor Urgentnog centra biti kvalitetnije i bogatije opremljen.

Direktor Interne klinike KCCG Sreten Kavarić zamolio je pacijente da se poštuje zahtjev da samo jedan član porodice bude uz oboljelog, jer nema dovoljno prostora za čekaonice u Poliklinici.

Sve informacije o novim lokacijama zdravstvenih jedinica, tvrde u KCCG, pacijenti mogu dobiti na info pultu centralne Poliklinike.

Predstavnik agencije TIKA Mustafa Jazići rekao je da se istovremeno sa rekonstrukcijom radi i na nabavci savremene opreme za Urgentni centrar.

On je istakao da je projekat od posebnog značaja za građane zato što je KCCG najveća zdravstvena ustanova u državi, čije usluge traži najveći broj ljudi.

Rekonstrukcija Urgentnog centra, kako je najavljeno na konferenciji za novinare, trajaće 90 dana.

Bonus video: