U toku su radovi na rekonstrukciji zgrade Opštine Nikšić

„Biće zamijenjena fasadna stolarija, stavljena 'demit' fasada, rekonstruisan sistem grijanja i instalacija jake struje, kao i unutrašnje farbanje“, kazao je “Vijestima“ Nebojša Adžić, glavni gradski arhitekta
1524 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Opštine Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Zgrada Opštine Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

U toku su radovi ne rekonstrukciji zgrade Opštine Nikšić, vrijedni 460 hiljada eura, a izvođač je nikšićka firma Roaming Montenegro.

„Biće zamijenjena fasadna stolarija, stavljena 'demit' fasada, rekonstruisan sistem grijanja i instalacija jake struje, kao i unutrašnje farbanje“, kazao je “Vijestima“ Nebojša Adžić, glavni gradski arhitekta.

Radovi se izvode u više faza, a prva koja podrazumijeva sanaciju sistema grijanja je već završena.

Iako je rok za završetak radova četiri mjeseca Adžić je kazao da se, obzirom na trenutnu dinamiku, može očekivati da budu završeni i ranije.

Zgrada Opštine je izgrađena 1962.godine. Biće rekonstruisana po principu energetske efikasnosti, pa će, prema procjenama, kroz uštedu energije za pet godina uloženi novac biti vraćen kroz manje račune.

Tokom rekonstrukcije zgrade neće biti promjena u radu lokalnih službi, a unutrašnji radovi su uglavnom rađeni tokom vikenda i kada Opština nije radila.

Bonus video: