U Ulcinju palo 90 litara kiše po kvadratu, poplavljene kuće, ulice, imanja

Kao i ranije prilikom svih obilnijih padavina, najgore je prošao Fadil Doda, čija se kuća na nalazi stotinjak metara od kružnog toka kod Komunalnog preduzeća. Žali se da mu niko iz Opštine još nije došao da ga pita treba li mu nešto
263 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2018. 16:12h

Kiša koja je padala tokom noći i cijelog prijepodneva, poplavila je ulcinjske ulice i nekoliko kuća koje gravitiraju magistarlnom putu ka Baru u blizini Komunalnog preduzeća.

Od podne do 15 časova za saobraćaj u prekidu je bila ulica od novog kružnog toka kod Opštine, pored restorana Palma i Elektrodistribucije do prodavnice Džemo. Pod vodom je bio i kružni tok ali i zaoblizanica oko Doma zdravlja pa su vozači i pješaci do bulevara Teuta na Velikoj plaži morali okolnim putevima i saobraćajnicama.

U meteorološkoj stanici u Ulcinju Vijestima je rečeno da je od ponoći do 13 časova po kvadratu palo oko 90 litara kiše a od 7 do 13 časova 53 litra.

Kao i ranije prilikom svih obilnijih padavina, najgore je prošao Fadil Doda, čija se kuća na nalazi stotinjak metara od kružnog toka kod Komunalnog preduzeća. Žali se da mu niko iz Opštine još nije došao da ga pita treba li mu nešto.

"A dobro znaju gdje je kritično kada su ovolike padavine", razočaran je Dodić.

On je za poplave u tom dijelu grada optužio lokalne vlasti.

"Dozvoljavali su gradnju u ulcinjskom polju gdje su bili kanali koji su odnosili kišnicu. Investitori su sada te kanale zatrpali a vlasti nijesu uradile ništa da to spriječe i sada imamo ovo što imamo", kaže Dodić pokazujući i komšijska poplavljena dvorišta.

Njemu je voda prodrla u podrume i na terase.

"Jedno veliko hvala vatrogascima koji su odmah donijeli ovu pumpu za izpumpavanje inače bi voda već bila u dnevnmom boravku i kuhinji", kaže Dodić.

Šef komunalne policije Saubih Mehmeti bio je na terenu a zaposleni u njegovom resoru blokirali su potpoljenu ulicu i vozače presmjeravali na alternativna rješenja.

"Tu smo da pomognemo koliko možemo", kazao je Mehmeti.

Prema saznanjima "Vijesti", nivo Bojane je u rastu ali za sada ne prijeti opasnost od većih izlivanja rijeke.

U periodu od 15 do 16.30 časova, u užem gradskom jezgru struja je nestajala četiri puta.

Velike poplave su i u Štoju.

Zakupac kupališta Kopakabana Prelja Škrelja kazao je da su zatrpani kanali razlog zbog čega se u tom dijelu grada stvaraju ogromni bazeni vode.

"Država mora nešto da uradi po tom pitanju jer ako budemo imali nevrijeme sa nekom jačom kišim možemo slobodno čamce sa plaža prebaciti kućama", rekao je Škrelja.

Galerija

Bonus video: