U Ulcinju stabilan javni red i mir

"Narušavanja nijesu bila u većem obimu niti su izazvala uznemirenje građana. Stoga cijenimo, da je stanje javnog reda i mira u gradu stabilno u kontinuitetu“, kazao je načelnik Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Arben Tagani, prezentujući ostvarene rezultate policije na svim poljima za ovu godinu
1363 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj: Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ulcinj: Ilustracija, Foto: Shutterstock

Od početka godine do prvog novembra, u Ulcinju je bilo je 97 narušavanja javnog reda i mira, što je na nivou prošle godine.

"Narušavanja nijesu bila u većem obimu niti su izazvala uznemirenje građana. Stoga cijenimo, da je stanje javnog reda i mira u gradu stabilno u kontinuitetu“, kazao je načelnik Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Arben Tagani, prezentujući ostvarene rezultate policije na svim poljima za ovu godinu.

Dogodile su se 164 saobraćajne nezgode, što je za 18,8 odsto manje nego u uporednom periodu. Dvije nesreće bile su sa smrtnim ishodom.

U istom periodu, u Ulcinju je registrovano 161 krivično djelo, od čega 136 iz opšteg kriminaliteta. Kada su u pitanju krvni delikti, registrovano je pet krivičnih djela i podnijete 4 prijave protiv pet lica. Iz krivičnih djela- seksulani delikti, registrovano je šest krivičnih djela i podnijeto pet prijava protiv pet lica. Tri su bila po nepoznatom izvršiocu i sva tri su rasvijetljena. Iz oblasti imovinskih delikata, registrovano je 41 krivično djelo i podnijeto 40 prijava protiv 30 lica. Registrovano je i 10 krivičnih djela i podnijeto 10 prijava protiv 9 lica kada su u pitanju krivična djela u vezi sa opojnim drogama.

U oblasti privrednog kriminaliteta, registrovano je 25 krivičnih djela i podnijeto 25 prijava protiv 23 lica.

Tagani je pozvao je građane da policiju ne doživljaju kao represivnu instituciju već kao partnera u građenju bezbjednijeg okruženja. Naveo je da u špicu sezone grad broji više od 100 hiljada stanovnika i da je policija uspješno odgovorila tom izazovu zahvaljujući sopstvenom maksimalnom angažovanju kao i pomoći kolega iz drugih Centara, OB- a i iz država okruženja. Prema podatku registra boravišta, dodao je, bilo je prijavljeno blizu 344 hiljade gostiju.

„Moram naglasiti dobru saradnju sa osnovnim državnim tužilaštvom, lokalnom upravom, Centrom za socijalni rad, Službom zaštite i spašavanja, HMP, DZ Ulcinj kao i svim državnim institucijama i NVO sektorom“, kazao je Tagani.

Bonus video: