U Vojsci trenutno oko devet odsto žena

Samardžić je istakao da je od posebnog značaja razviti svijest o neophodnosti korišćenja svih raspoloživih ljudskih resursa, bez obzira na polnu, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost
77 pregleda 2 komentar(a)
žene u VCG, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
žene u VCG, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 25.09.2015. 17:04h

U Vojsci Crne Gore (VCG) trenutno je zaposleno oko devet odsto žena, i taj procenat se značajno povećava iz godine u godinu, saopšteno je na seminaru o rodnim pitanjima na temu Žene u sektoru odbrane, održanom u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, načelnik Generalštaba VCG Dragan Samardžić zatvorio je danas četvorodnevni seminar i uručio sertifikate polaznicima obuke.

Samardžić se zahvalio Ministarstvu odbrane Slovenije na organizaciji seminara, kao i predavačima i instruktorima.

On je kazao da se u Ministarstvu i VCG, od obnavljanja nezavisnosti, poklanja puno pažnje zastupljenosti žena u sektoru odbrane i njihovom uključivanju u proces donošenja odluka.

„U Vojsci je, trenutno, zaposleno 8,92 odsto žena, i taj procenat se značajno povećava, iz godine u godinu“, kaže se u saopštenju.

Samardžić je istakao da je od posebnog značaja razviti svijest o neophodnosti korišćenja svih raspoloživih ljudskih resursa, bez obzira na polnu, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost.

„Stručnost i profesionalizam u izvršavanju zadataka treba da budu jedina mjera u izboru kadrova“, zaključio je Samardžić.

Bonus video: