U Župi nikšićkoj prikupili veću količinu namirnica za porodice koje su pogođene poplavama

“Prikupljeno je nekoliko stotina kilograma brašna, šećera, tjestetine, povrća, više stotina litara ulja, sredstva za higijenu. Iako je trajala dva-tri dana akcija je u potpunosti uspjela”, kazao je Radulović
458 pregleda 0 komentar(a)
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić

Savjet Mjesne zajednica (MZ) Župa nikšićka, u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, Osnovnom školom "Dušan Bojović" i Savjetom roditelja pomenute škole, prikupio je veću količinu osnovnih životnih namirnica kako bi pomogli socijalno ugroženim i porodicama pogođenim nedavnim poplavama.

“Na ovaj način smo htjeli da simboličnom akcijm pomognemo najugroženijem stanovništvu naše opštine. Posebno zadovoljstvo nam predstavlja što će ova pomoć otići porodicama koje su ugrožene od poplava. Na ovaj način smo željeli da pošaljemo poruku da će naše malo njima značiti puno”, kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima učešće u akciji uzela je i firma “Uniprom metali” i market “MSD” iz Župe.

“Prikupljeno je nekoliko stotina kilograma brašna, šećera, tjestetine, povrća, više stotina litara ulja, sredstva za higijenu. Iako je trajala dva-tri dana akcija je u potpunosti uspjela”, kazao je Radulović.

Koordinator programskih aktivnosti CK Nikšić, Goran Damjanović, kazao je da je akcija u Župi postala tradicionalna i da u MZ Župa i školi “Dušan Bojović”, sa kojima imaju odličnu saradnju, na najbolji način pokazuju šta znači biti human.

Prikupljene namirnice
Prikupljene namirnice(Foto: Svetlana Mandić)

“Ovo je zaista značajna pomoć kako za našu organizaciju tako i za one kojima će pomoć biti uručena. Nadam se da će i druge mjesne zajednice i škole slijediti ovaj primjer i priključiti se našim novembarskim danima, jer sjutra i preksjutra organizujemo veliku sabirnu akciju u marketima širom opštine kako bi svi zajedno mogli pomoći makar stotinjak socijalno ugroženih porodica, kao i porodice koje su ugrožene zbog elementarnih nepogoda”, kazao je Damjanović.

Prema njegovim riječima u OŠ “Dušan Bojović” djeluje omladinski klub Crvenog krsta koji je veoma aktivan, posebno na polju prve pomoći gdje su zadnjih godina pobjeđivali na opštinskim takmičenjima i nanajbolji način predstavljalu školu i zajednicu.

Sekretar OO Crveni krst Nikšić, Ana Macanović, kazala je da je hipermarket “Domaća trgovina” porodicama čije su kuće stradale u poplavama, u Broćancu, Crnodolima i Srnom Dolu, donirala pakete hrane koji sadrže sve ono što je tim porodicama u ovom trenutku najpotrebnije, dok je “Žitomarket Popović” donirao tonu stočne hrane porodicama iz područja koja su ugrožena poplavama.

Bonus video: