Učenica iz Budve osvojila bronzu na matematičkoj olimpijadi - Vijesti.me
TREĆA MEĐU 122 UČESNIKA

Učenica iz Budve osvojila bronzu na matematičkoj olimpijadi

Osim Mitrović, u takmičarskom dijelu Crnu Goru su predstavljali i Ajlan Zajmović i Emir Hadžajlić, učenici osnovne škola „Dušan Korać“ Bijelo Polje i Lana Vukmirović, učenica osnovne škole „Drago Milović“ Tivat

matematika
matematika (Foto: Shutterstock)

Učenica osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ iz Budve, Nina Mitrović, osvojila je bronzanu medalju na 20. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi.

Iz Ministartsva prosvjete je saopšteno da je na Olimpijadi učestvovalo 11 zemalja učesnica i 10 gostujućih zemalja, a takmičilo se ukupno 122 učenika.

Osim Mitrović, u takmičarskom dijelu Crnu Goru su predstavljali i Ajlan Zajmović i Emir Hadžajlić, učenici osnovne škola „Dušan Korać“ Bijelo Polje i Lana Vukmirović, učenica osnovne škole „Drago Milović“ Tivat.

Kako se navodi, organizator i pokrovitelj odlaska na Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu je Ispitni centar Crne Gore, a crnogorski tim su predvodili Lazar Obradović sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i profesorica matematike Svetlana Nikić, predstavnica Ispitnog centra.