Učenici i profesori u akciji čišćenja park-šume Ljubović

Prikupljeno je 15 velikih kesa za otpad koji su uglavnom činili plastične boce, kese, karton i stiropor
314 pregleda 6 komentar(a)
akcije čišćenja, Ljubić, Foto: NVO Green Home
akcije čišćenja, Ljubić, Foto: NVO Green Home
Ažurirano: 09.04.2015. 13:46h

NVO Green Home je u saradnji sa srednjom stručnom školom „Sergije Stanić“ organizovala akciju čišćenja na brdu Ljubović.

U akciji su učestvovali profesori i učenici dva odjeljenja prvih i drugih razreda i u toku sat i po vremena, koliko je akcija trajala, očišćena je istočna padina.

Prikupljeno je 15 velikih kesa za otpad koji su uglavnom činili plastične boce, kese, karton i stiropor. Nakon akcije, otpad su pokupili radnici D.O.O. „Čistoća“.

"Osim samog čišćenja, cilj je i podizanje ekološke svijesti jer na ovaj način želimo motivisati mlade ljude da vode računa o čistoći grada. Park-šuma Ljubović predstavlja mjesto za šetnju i uživanje u prirodi brojnim posjetiocima, što je dodatan razlog da akcije organizujemo i ubuduće. Akcije čišćenja su dobar način da se dopinese životnoj sredini i pošalje simbolična poruka o lošim aspektima odlaganja otpada van mjesta koja su za to predviđena. Takođe, pokazatelj su da se zajedničkim aktivnostima mogu riješiti ovakvi problemi", saopšteno je iz Green Home-a.

Bonus video: