Učenici iz Kotora jedva stigli do Ivanovih korita

Roditelj, koji nije želio da mu se pominje ime, kazao je da je sve počelo kada su doveli djecu ispred škole u zakazanom terminu u deset sati i 15 minuta
73 pregleda 16 komentar(a)
Kotor, Foto: Zdenka Janković
Kotor, Foto: Zdenka Janković
Ažurirano: 01.03.2014. 19:12h

Učenici OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” iz Kotora, koji su u petak ujutru krenuli organizovano na odmor na Ivanova korita, doživjeli su niz neugodnosti prije nego što su stigli na planiranu destinaciju.

Roditelj, koji nije želio da mu se pominje ime, kazao je da je sve počelo kada su doveli djecu ispred škole u zakazanom terminu u deset sati i 15 minuta.

“Međutim, kada smo stigli autobusa nije bilo. U tom periodu u Kotoru je bilo jako nevrijeme, kiša sa gradom, tako da je većina djece stajala na kiši, čekajući autobuse da stignu. Tu je nastala prava pometnja, jer je bilo roditelja koji su izašli sa posla da bi doveli dijete, ali koji su se morali vratiti na posao, zatim onih koji su dovodili djecu taksijem.. Na svu sreću, ja sam dijete sklonio u automobil, da makar ne kisne. Kasnije su djecu uveli u salu u školi, i tamo su nastavili da čekaju autobuse koji su stigli tek oko 13 časova. Nije mi jasno zašto iz škole nijesu javili da će autobusi kasniti”, ispričao je sagovornik “Vijesti”.

Ubrzo su autobusi sa učenicima krenuli, ali putovanje je opet prekinuto, jer se iznad Budve vozilo pokvarilo.

“Autobus su popravili, ali nakon nekih kilometar, dva, ponovo se pokvario. Onda su organizovali dolazak nekoliko kombija, kako bi djecu prevezli do Ivanovih korita. Oko 15 i 30 krenuo je prvi kombi, a čekalo se da dođe i drugi. Nemam riječi, krajnje neozbiljno i neodgovorno”, kazao je roditelj.

Direktor škole Nebojša Kuč kazao je “Vijestima” da su svi učenici, tačnije tri autobusa, stigli na Ivanova korita.

“Do kašnjenja je došlo zbog lošeg vremena i zastoja u saobraćaju. Cijelo vrijeme bio sam ispred škole, svi roditelji su obaviješteni, i nijesam dobio nikakvu primjedbu. Takve su bile okolonosti, znači nije bilo nikakvog propusta u organizaciji. Procijenili smo da je bolje da djecu sklonimo u amfiteatar susjedne srednje škole, nego da čekaju u autobusima na putu. Djeca su bila na suvom i problema nije bilo. Tačno je da se jedan autobus pokvario, odnosno ovlažio je od kiše i nije mogao da se upali. Odmah su angažovani kombiji i djeca su prevezena na Ivanova korita”, kazao je Kuč.

Bonus video: