Učenici iz Plužina posjetili tivatska Solila

"Organizovana je i edukativna origami radionica u okviru koje su učenici pravili životinje od papira"
547 pregleda 0 komentar(a)
Posjeta djece, Foto: PP Piva
Posjeta djece, Foto: PP Piva

Učenici Obrazovnog centra iz Plužina, njih 43, posjetili su rezervat prirode tivatska Solila. Posjetu je organizovao Park prirode (PP) „Piva“ u saradnji sa pomenutim Obrazovnim centrom, a na osnovu saradnje koju je PP u oktobru uspostavio sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom u cilju organizovanja uzajamnih posjeta djece školskog uzrasta u cilju upoznavanja zaštićenih područja Dinarskog luka.

„Posjeta je obuhatila edukativnu šetnju i posmatranje ptica u pratnji stručnih vodiča iz Službe za održivi razvoj morskog dobra. Nakon obilaska rezervata, kompanija 'Porto Montenegro' je za djecu organizovala posjetu pomorskom muzeju u Tivtu. Organizovana je i edukativna origami radionica u okviru koje su učenici pravili životinje od papira. Za sami kraj druženja, organizovan je kviz o značaju zaštićenih područja kao što su Rezervat prirode 'Solila' i Park prirode 'Piva', a najboljim timovima su dodijeljene prikladne nagrade“, navodi se u saopštenju PP.

PP Piva
Posjeta djece(Foto: PP Piva)

Iz Parka prirode su podsjetili da su u oktobru, u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, oko 50 učenika i nastavnika OŠ "Branko Brinić" iz Radovića, te predstavnici opštine Tivat i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, posjetili PP "Piva" i upoznali se sa prirodnim i kulturnim vrijednostima tog kraja.

Mrežu Parkova Dinarida čini 95 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su takođe i fizička lica, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja. Posebni rezervat prirode “Tivatska solila” 2018. godine postao je član ove asocijacije.

Bonus video: