Učenici škole "Sergije Stanić" pokazali šta su naučili

Ispiti na takmičenju su predstavljali provjeru postignuća učenika na osnovu standarda definisanih katalozima znanja
244 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2012. 17:06h

Peti put Srednja stručna škola "Sergije Stanić" organizovala je veliko školsko takmičenje iz opšteobrazovnih i stručno teorijskih predmeta.

Ispiti na takmičenju su predstavljali provjeru postignuća učenika na osnovu standarda definisanih katalozima znanja - restoraterstvo, kuvarstvo, tehnika prodaje, praktična nastava za turističke tehničare, crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, engleski, ruski, italijanski i njemački jezik i geografija.

Kako je kazao direktor škole, Zoran Klikovac, ciljevi ispita na takmičenju su provjera primjene znanja i vještina u rješavanju zadataka, utvrđivanje nivoa znanja iz oblasti u kojima su se učenici takmičili, razvijanje timskog rada, povezivanje teorijskih i praktičnih znanja, a učenici koji su pokazali najbolje rezultate predstavljaće školu na državnom i međunarodnim takmičenjima.

Najbolji u pisanju eseja bili su Aleksandar Tošić, učenik II-3, Tijana Vujičić iz I-3, Irena Ristovski iz IV-3 i Anđela Dragović, učenica III-1.

Najbolje rezultate iz engleskog jezika ostvarili su Milica Golubović, IV-2, Filip Janković, IV-2 i Nemanja Minić, IV-1.

U poslastičarstvu sa tehnologijom zanimanja-poslastičarstvo najbolji su bili Jana Klikovac, III-8, Nina Šaćirović, II-10 i Marija Marković, III-8

Najbolji iz geografije su bili Marko Raspopović, I-7, Katarina Maraš, II-2 i Aleksandar Nicović, II-1.

Najbolji iz kuvarstva-pripremanje jela prema datom meniju osvojili su ekipno učenici IV-6, Milica Bušković, Mile Bošković i Momčilo Tomašević, drugi su bili učenici III-6, Ivan Ćetković, Milica Kovačević i Đorđe Piperović, trećeplasirani su bili učenici III-7, Milena Ražnatović, Nada Ćurčić i Vlastimir Ljumović, a pojedinačno Ivan Ćetković, III-6, Vlastimir Ljumović, III-7 i Bogdan Drekalović, II-7.

Najbolji u restoraterstvu - pripremanju koktela pokazali su se Mašan Mašković, III-4, Drago Popović, III-4 i Saša Matanović, III-4, u usluživanju vina najbolji su bili Marija Otašević, II-5, Boban Mladenović, II-6, Miloš Šišević, II-6, u usluživanju sa praktičnom nastavom-flambiranje najbolji su bili Maja Milić, IV-4, Srđan Stajkić, IV-5 i Slađa Zejak, IV-5.

Najbolji iz oblasti turizma su bili Jovana Braletić i Nataša Ivanović iz III-3, drugo mjesto su zauzeli Nikolina Petrović i Jovana Jovanović, III-1, a treće Snežana Maraš i Kristina Milatović, II-2.

U tehnici prodaje najbolji su bili Anđela Jovanović i Anja Brajović iz III-9, drugo mjesto su osvojili Maja Popović i Sabina Kolenović iz III-9, a treće Enisa Ličina i Nevena Ratković iz III-10.

U poslastičarstvu sa tehnologijom zanimanja-poslastičarstvo najbolji su bili Jana Klikovac, III-8, Nina Šaćirović, II-10 i Marija Marković, III-8.

Galerija

Bonus video: