Učesnici osmog “Čiker mtb maratona” stigli u Berane

Maraton je startovao u 23. juna u Kraljevu, biće završen dolaskom biciklista u Tivat koji je predviđen za 2. jul
517 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Tufik Softić
Ilustracija, Foto: Tufik Softić

Biciklisti, učesnici, VIII “Čiker mtb maratona” danas su stigli u Berane, koji je jedan od 13 gradova kroz koji prolaze na ovoj desetondnevnoj biciklističkoj ruti kroz Srbiju i Crnu Goru.

“Od 2012. godine organizujemo ovaj maraton, koji je startovao kao dio projekta prekogranične saradnje. Svake godine broj biciklista se povećava, tako da ove godine veliki broj biciklista iz različitih zemalja. Startovali smo iz Kraljeva, a završićemo turu u Tivtu. Nastojimo da svaki put ruta bude drugačija kako bi predstavljala izazova za učesnike” rekao je predsjednik planinsko- biciklističko kluba “Čiker” Radoslav Golubović.

Berane je prvi put dio biciklističke ruke duge 600 kilometara, a Golubović ističe da je saradnja sa lokalnom turističkom organizacijom bila odlična.

”Prvi put smo u Beranama i učesnici su oduševljeni prirodom i ambijentom, nadam se da ćemo sledeće godine organizovati turu tako da jedno veče prespavamo ovdje. Veliku podršku smo dobili od strane TO Berane, na čemu sam im posebno zahvalan” rekao je on ponosno dodajući da njegova porodica potiče iz Berana.

Biciklisti se u okviru ovog maratona, u najvećem delu, kreću makadamskim, šumskim i planinskim putevima, obilazeći pri tome turističke destinacije u dvije države.

Na svojoj trasi maraton prolaze preko mnogih planina u Srbiji i Crnoj Gori od kojih su najpoznatije Čemerno, Golija, Jadovnik, Kovren, Bjelasica, Kučke planine, Lovćen, prolazeći pri tom kroz Kraljevo, Rašku, Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Prijepolje, Pavino Polje, Berane, Kolašin, Podgoricu, Cetinje i Tivat.

Maraton je startovao u 23. juna u Kraljevu, biće završen dolaskom biciklista u Tivat koji je predviđen za 2. jul.

Bonus video: