Učestvovalo više od 1.000 mališana

Osim plesa, pjesme i glume, djeca učila strane jezike i pratila predavanje o saobraćaju
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2016. 07:16h

Manifestacija Dječji proljećni vikend počela je juče u tržnom centru Delta city, a ovogodišnji slogan je „Na druženje zove“.

Na priredbi, koja će trajati još danas, učestvovaće više od 1.000 mališana iz, oko 50 crnogorskih institucija i organizacija. Kako bi djeca uživala u vikendu, organizatori su priredili bogat program.

„Predstaviće se veliki broj plesnih klubova, glumačkih sekcija, škola, malih pjevača, plesača, glumaca“, istakla je portparolka manifestacije Jelena Ćetković.

Osim zabavljanja, djeca će moći da prate edukativne radionice i predavanja.

„Djeca će imati priliku, da uz pomoć prevodilačke agencije „Porta Aperta“, uče engleski jezik“, dodala je Ćetković.

Pored učenja jezika, djeca su juče prisustvovala saobraćajnom času „Siguran korak“, koji je, na parkingu ispred Delte, organizovao Alfa centar iz Nikšića.

Mališani će i danas moći da uživaju u priredbama koje su, između ostalih, priredili učenici osnovnih škola „Maksim Gorki“, „Vladimir Nazor“, „Milorad Musa Burzan“, djeca iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora, kao i hor „Zvjezdice“.

Prema riječima Četkovićeve, Dječji proljećni vikend, koji se održava već šestu godinu, je postao sinonim zabave za cijelu porodicu, dodajući da to dokazuje podatak da je, prošlogodišnji Dječji vikend imao preko 30 hiljada posjetilaca. Ona je naglasila da je sav program manifestacije besplatan.

Galerija

Bonus video: