#Učidoma i na albanskom

Na TVCG2 biće emitovana predavanja na albanskom jeziku od prvog do petog razreda, svakog radnog dana, i to jedan razred po danu, sa predmetima albanski jezik i matematika
778 pregleda 0 komentar(a)
Maraš Dukaj, Foto: Mps.gov.me
Maraš Dukaj, Foto: Mps.gov.me

#UčiDoma sadržaji od danas se emituju dijelom i na albanskom jeziku.

Na TVCG2 od danas su, na već uvedeni nedjeljni raspored, dodata i predavanja na ovom jeziku, koja počinju oko 12:30 sati. Tačan raspored emitovanja naći će se i u šemama TV operatora. Dodatno, sadržaji na albanskom biće emitovani i na lokalnim televizijama TV Teuta i TV Boin.

Na TVCG2 biće emitovana predavanja na albanskom jeziku od prvog do petog razreda, svakog radnog dana, i to jedan razred po danu, sa predmetima albanski jezik i matematika. Ostali sadržaji biće snimani i emitovani i na pomenutim lokalnim televizijama od kojih je stigla podrška, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Direktor direktorata u Ministarstvu prosvjete Maraš Dukaj rekao je da su se svi saglasni da je #UčiDoma kvalitetna inicijativa.

"Naravno, to ne znači da je ne treba dalje usavršavati, jer smo je prepoznali kao nešto što, u ovom ili izmijenjenom obliku, može nastaviti da "živi" i nakon kriznog perioda. Dakle pratimo sve sugestije i konstantno dopunjavamo rasporede, kao što je to sada učinjeno sa albanskim jezikom", rekao je Dukaj

#UčiDoma je projekat učenja na daljinu, koji se odvija primarno putem televizija i e-platformi, a koji je započet ubrzo po zatvaranju obrazovno-vaspitnih ustanova u Crnoj Gori.

U toku je druga nedjelja emitovanja više stotina predavanja za sve razrede. Više informacija može se naći na www.ucidima.me, www.skolskiportal.edu.me i www.mps.gov.me.

Bonus video: