Učili o zaštiti životne sredine

Prvi dio treninga obuhvatio je diskusiju na temu zakonodavstva u oblasti zaštite životne sredine, prirodne i kulturne vrijednosti doline rijeke Cijevne, ulogu NVO sektora u toj oblasti i značaj prekogranične i regionalne saradnje. Drugi dio treninga obuhvatio je posjetu Kučkim koritima i muzeju Marka Miljanova kao i vidikovcu Deljaj
65 pregleda 1 komentar(a)
trening NVO, Foto: Opština Tuzi
trening NVO, Foto: Opština Tuzi
Ažurirano: 24.07.2015. 08:04h

Opština Tuzi organizovala je dvodnevni trening za 20 nevladinih organizacija iz Crne Gore i Albanije, čiji je cilj jačanje kapaciteta civilnog sektora u oblasti zaštite životne sredine.

Prvi dio treninga, koji je održan 22. i 23. jula, obuhvatio je diskusiju na temu zakonodavstva u oblasti zaštite životne sredine, prirodne i kulturne vrijednosti doline rijeke Cijevne, ulogu NVO sektora u toj oblasti i značaj prekogranične i regionalne saradnje. Drugi dio treninga obuhvatio je posjetu Kučkim koritima i muzeju Marka Miljanova kao i vidikovcu Deljaj.

Projekat„Zajedničke ekološke akcije za očuvanje rijeke Cijevne i održivi razvoj prekogranične regije“ počeo je 2014. i realizuju ga Gradska opština Tuzi i opština Kelmend u saradnji sa partnerima NVO Green Home iz Crne Gore, NVO Hope for the future iz Albanije i NVO OpenCom Aps iz Italije.

Cilj dvogodišnjeg projekta je, kako se navodi u saopštenju Opštine Tuzi, jačanje prekogranične saradnje lokalnih samouprava i nevladinih organizacija na upravljanju prirodnim resursima, zaštiti i promociji zajedničkog socio-ekonomskog održivog razvoja. Projekat je finansiran od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Albaniji u okviru IPA prekograničnog programa Albanija – Crna Gora.

Bonus video: