UDG utajio dio zaposlenih?

UDG: Sve jedinice su odvojena pravna lica i profesori i saradnici potpisuju ugovor sa pojedinačnim fakultetima
769 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Veselin Vukotić, Tomislav Čelebić, Foto: Vijesti
Milo Đukanović, Veselin Vukotić, Tomislav Čelebić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.05.2017. 13:40h

Univerzitet Donja Gorica ( UDG ) prijavio je Poreskoj upravi trećinu od ukupnog broja zaposlenih u 2016., pokazuju podaci u koje su “Vijesti” imale uvid.

UDG , čiji je jedan od vlasnika bivši premijer i šef DPS Milo Đukanović, prijavio je da je na 12 fakulteta prošle godine bilo zaposleno 44 osoba. U podacima nema preciznije formulacije da li se radi o profesorima i saradnicima ili o administrativnom osoblju.

U odgovorima “Vijestima” sa UDG navode da ugovor o radu ima 130 profesora i saradnika.“Na UDG , na 12 fakulteta, ima oko 2.000 studenata. U okviru ovog broja fakulteta je angažovano oko 300 profesora i saradnika, od čega njih 130 ima ugovor u radu”, navode iz UDG .

Objašnjavajući raskorak u ciframa, oni su dodatno pojasnili da su sve jedinice “odvojena pravna lica i profesori i saradnici potpisuju ugovor sa pojedinačnim fakultetima”.

Uvidom u finansijske izvještaje PU dolazi se do podatka da je Fakultet za humanističke studije u 2016. imao najviše zaposlenih. U izvještaju je precizirano da “prosječan broj zaposlenih (ukupan broj zaposlenih na kraju svakog mjeseca podijeljen sa brojem mjeseci)” na ovom fakultetu bio 11. Fakultet za međunarodnu ekonomiju imao je četiri zaposlena, a jedinica za kulturu i turizam dva.

Fakultet za kulturu je 2015. imo jednog zaposlenog. Fakultet za pravne nauke, 10 osoba, a ustanova za informacione tehnologije četiri, koliko navodno radi i na jedinici za prehrambene tehnologije ...

Pored Đukanovića, osnivači UDG su nekadašnji profesori UCG Veselin Vukotić i Dragan Vukčević ( predsjednik CANU, biznismen Tomislav Čelebić.Na UDG godinama predaju nekadašnji premijer ministri u Vladi - Igor Lukšić, Petar Ivanović, Milorad Katnić, Vladimir Kavarić...

“Global” tri godine duguje

Firma bivšeg premijera Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića Global Montenegro, u blokadi je već tri godine zbog neplaćenog poreza Opštini Budva, posljednji su podaci o blokiranim kompanijama koje je objavila Centralna banka (CBCG). Dug iznosi 63 hiljade eura, bez kamata, a blokada traje 1.027 dana.

U centralni registar su upisane dvije zabilježbe javnih izvršitelja kojim se traži pljenidba udjela Rajkovića, zbog potraživanja drugih povjerilaca.

Bonus video: