Udruženje psihijatara Crne Gore: Osuđujemo svaki vid nasilja nad zdravstvenim radnicima

Oni insistiraju da navedene nadležne službe, radi građana, korisnika zdravstvenih usluga i zdravstvenih radnika, informišu javnost o preduzetim mjerama
1648 pregleda 3 komentar(a)
Policija ispred Kliničkog centra (arhiva/ilustracija), Foto: Boris Pejović
Policija ispred Kliničkog centra (arhiva/ilustracija), Foto: Boris Pejović

Udruženje psihijatara Crne Gore najoštrije osuđuje svaki vid nasilja nad zdravstvenim radnicima i apeluje na Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve zdravstvene ustanove, da u okvirima svojih nadležnosti što prije preduzmu odgovarajuće mjere u cilju osiguranja bezbjednosti na radnom mjestu, saopšteno je iz ove organizacije.

Policija je sinoć privela D.P. (38) iz Podgorice zbog sumnje da je u Kliničkom centru Crne Gore udario medicinsku sestru i doktorku i vrijeđao i prijetio drugoj doktorki.

"Ovaj apel upućujemo podstaknuti najnovijim incidentom koji se dogodio 21.06.2019. godine u Klinici za psihijatriju KC CG, u kojem su fizički i verbalno napadnuti zdravstveni radnici te ustanove. Naglašavamo da je pomenuti incident još jedan u nizu sličnih dešavanja, sve učestalijih u posljednje vrijeme", kazali su iz Udruženja psihijatara Crne Gore.

Oni insistiraju da navedene nadležne službe, radi građana, korisnika zdravstvenih usluga i zdravstvenih radnika, informišu javnost o preduzetim mjerama.

Bonus video: