Udruženje "Zbornica CG" ustupa nastavnicima e-platformu

Udruženje "Zbornica CG", kako su kazali, godinama koristi Moodle platformu u svrhu edukacije nastavnika, kroz onlajn održavanje akreditovanih programa stručnog usavršavanja, kao i drugih vidova obuka nastavnika i učenika
3815 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Udruženje „Zbornica CG“ ustupiće nastavnicima svoju e-platformu "Crnogorska virtuelna ucionica" i pružiti pomoć u sprovođenju online edukacije. Na taj način će, kako su kazali, pomoći kolegama da u danima dok traje obustava nastave mogu da ostanu u kontaktu sa učenicima i organizuju obuku putem interneta.

Udruženje "Zbornica CG", kako su kazali, godinama koristi Moodle platformu u svrhu edukacije nastavnika, kroz onlajn održavanje akreditovanih programa stručnog usavršavanja, kao i drugih vidova obuka nastavnika i učenika.

"U skladu sa novonastalom situacijom članovi Upravnog odbora 'Zbornice CG' osjećaju obavezu da urade sve što mogu kako bi doprinijeli naporima Vlade i Ministarstva prosvjete da pronađu načine da nastavnici i učenici uspostave onlajn komunikaciju u cilju razmjene materijala i učenja preko mreže", navodi se, pored ostalog, u saopštenju te organizacije.

Svi nastavnici koji posjeduju elementarna znanja o korišćenju Moodle platforme mogu da se jave na email zbornicacg@gmail.com radi kreiranja naloga.

Članovi UO Dijana Milošević, Dušanka Vujičić i Sava Kovačević će narednih dana biti na raspolaganju zainteresovanim nastavnicima u pružanju stručne pomoći za realizaciju online edukacije.

Bonus video: