Uehara: Kvalitetna saradnja u oblasti borbe protiv trgovine ljudima

U saopštenju Kancelarije se navodi da je Uehara ocijenila kvalitetnom saradnju između dvije vladine kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima i Ambasade SAD u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Margaret En Uehara (Novine)
Margaret En Uehara (Novine)
Ažurirano: 19.08.2015. 17:59h

Saradnja Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici je kvalitetna, ocijenjenila je ambasadorka SAD u Podgorici, Margaret En Uehara.

Ona se danas sastala sa nacionalnim koordinatorom i rukovodiocem crnogorske Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoranom Ulamom.

U saopštenju Kancelarije se navodi da je Uehara ocijenila kvalitetnom saradnju između dvije vladine kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima i Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Ona je, kako piše, pozdravila napore Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima u oblasti prevencije i edukacije, kako predstavnika državnih institucija, tako i šire javnosti o tom problemu.

Ona je naglasila da će Ambasada SAD-a nastaviti da pruža podršku daljim aktivnostima na bržoj i kvalitetnijoj implementaciji strateškog dokumenta koji je Vlada Crne Gore usvojila u toj oblasti.

Ulama je tokom sastanka predstavio ključne pravce državne politike u borbi protiv trgovine ljudima, kako na institucionalnom, tako i na normativnom planu.

On se zahvalio ambasadorki na sveukupnoj podršci koju Vlada SAD-a i Ambasada te države u Crnoj Gori u pružaju vladinoj Kancelariji za borbu protiv trgovine ljudima, kao i na brojnim edukacijama predstavnika državnih institucija, tehničkoj i stručnoj pomoći.

Bonus video: