Ugovor Morskog dobra: Projektuje se pješačka staza od crkve Svetog Roka do Lepetana

Projektant je dužan da izradi i Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu za lungo mare opješačku stazu koja će se graditi na ovom dijelu obale opšptine Tivat
1531 pregleda 1 komentar(a)
Pristanište ispred Crkve Svetog Roka u Donjoj Lasti, Foto: Siniša Luković
Pristanište ispred Crkve Svetog Roka u Donjoj Lasti, Foto: Siniša Luković

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore zaključilo je ugovor sa kompanijom “Decom Mntenegro” za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za izgradnju pješačke staze uz more od crkve Svetog Roka u Donjoj lastvi do Lepetana u dužini 2,2 kilometra.

Projektant je dužan da izradi i Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu za lungo mare opješačku stazu koja će se graditi na ovom dijelu obale opšptine Tivat. Kako je jue saopšteno iz Morskog Dobra, rok za dostavljanje Idejnog rješenja je 60 kalendarskih dana od dana zaključenja ugovora, a rok za izradu Glavnog projekta je 80 dana od dana dobijanja saglasnosti na Idejno rješenje od strane glavnog gradskog arhitekte u Tivtu.Ugovorena vrijednost projektovanja sa izradom elaborata iznosi 16.999 eura.

JP za upravljanje morskim dobrom prošle godine izgradilo je pješačku stazu od Risna do Perasta u opštini Kotor, a ove godine planirani su i radovi na izgradnji pješačke staze od rta Sveta neđelja do Bijele u opštini Herceg Novi.

“Navedeni poslovi realizuju se shodno strategiji JP za upravljanje morskim dobrom o integralnom upravljanju obalnom zonom u Crnoj Gori, a poseban akcenat stavljen je na spajanje pješačke komunikacije kroz Bokokotorski zaliv.”- zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: