Ugovora nema dok geometar ne izmjeri

“Vijestima” se ranije požalilo nekoliko vlasnika kućica na Adi Bojani da, “ni krivi, ni dužni“, sada moraju o svom trošku da mjere objekte
94 pregleda 0 komentar(a)
Ada Bojana vikendice, Foto: Samir Adrović
Ada Bojana vikendice, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 10.03.2017. 19:48h

Morskom dobru do sada je dostavljeno oko 30 elaborata o etažnoj razradi objekata na Adi Bojani, što je preduslov za zaključenje novih ugovora o korišćenje državnog zemljita.

Ostali vlasnici koji su nezadovoljni prvim mjerenjima, imaju rok da do 17. marta, uz ovjeru licencirane geodetske firme, predaju precizne podatke o dimenzijama objekata, poručili su iz Morskog dobra.

”Vijestima” je odgovoreno da je na taj način Ministarstvo održivog razvoja i turizma dalo mogućnost svima koji smatraju da su na neki način oštećeni i imaju primjedbu na dimenzije koje se nalaze u evidenciji, da sačine elaborat koji će biti uzet u razmatranje prilikom izrade Izmjena i dopuna Kataloga privremenih objekata i lokacija na obalama Bojane.

“Vijestima” se ranije požalilo nekoliko vlasnika kućica na Adi Bojani da, “ni krivi, ni dužni“, sada moraju o svom trošku da mjere objekte, kako bi ispravili greške prilikom prethodnog utvrđivanja činjeničnog stanja koje je sprovelo Ministarstvo.

“Za prvo mjerenje nijesmo ni znali, a sada mi moramo da plaćamo od 80 do 100 eura da bi ispravili greške koje mi nijesmo napravili”, kazao je jedan od njih.

U Morskom dobru ističu da je tokom sprovođenja postupka javnih licitacija za lokacije na Adi Bojani, određeni broj korisnika imao primjedbe na dimenzije objekata u Katalogu.

“Postupajući prema pristiglim zahtjevima korisnika, koji se tiču utvrđivanja tačnih površina i spratnosti postojećih objekata koji su evidentirani u Katalogu, JP ih je dostavilo Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i izradilo predmetni Katalog. Shodno mišljenju Ministarstva, sva lica koja su podnijela zahtjev, obaviještena su da je potrebno da ga dopune Elaboratom etažne razrade objekata... na osnovu koga će se utvrditi činjenično stanje”.

Navode da elaborati pristižu već mjesec i da na obalama rijeke ima oko 570 objekata.

Bonus video: