Ugradili liftove i kose platforme

“Ugrađen je lift i kose platforme, prilagođeni su šalteri i postavljane taktilne trake u šalter sali, kao i oglasne table i orijentacioni plan na Brajevom pismu”, saopšteno je iz Direkcije javnih radova
57 pregleda 0 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2016. 20:07h

Zgrade Osnovnog suda, Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i Ekonomskog fakulteta u gradu su tokom novembra prilagođene za pristup i kretanje osoba smanjene pokretljivosti i osoba sa invaliditetom.

Iz Direkcije javnih radova je saopšteno da su radovi na prilagođavanju zgrade Osnovnog suda u Ulici 13. jula obuhvatali adaptaciju sanitarnih čvorova, prilagođavanje puteva komunikacije u objektu.

“Ugrađen je lift i kose platforme, prilagođeni su šalteri i postavljane taktilne trake u šalter sali, kao i oglasne table i orijentacioni plan na Brajevom pismu”, saopšteno je iz Direkcije javnih radova.

Pomenute radove, kako su naveli, za ugovorenu vrijednost od 183.614 eura izvodila je firma „Bombeton“sa Cetinja.

Iz Direkcije je saopšteno da je za iste radove na zgradi Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore u Ulici Vaka Đurovića bila zadužena firma „Refena“ iz Podgorice.

Ugovorenu vrijednost radova na zgradi Fonda, kako su saopštili, iznosila je 64.107 eura.

U sklopu radova na prilagođavanju zgrade Ekonomskog fakulteta u Ulici serdara Jola Piletića za pristup i kretanje osoba smanjene pokretljivosti i osoba sa invaliditetom su, kako je saopšteno, urađeni građevinski i građevinsko - zanatski radovi na objektu.

“Postavljene su, između ostalog, taktilne trake za spoljašnje i unutrašnje prostore, orijentacioni planovi za kretanje u objektu po svim etažama, kao i oznake pristupačnosti”, istaknuto je iz Direkcije.

Montirane su, kako je navedeno, i tri vertikalno podizne platforme - jedna na ulazu u objekat i dvije unutar objekta - na prvom spratu i u amfiteatru “Montenegro”.

U zgradi Ekonomskog fakulteta, montirane su, kako je saopšteno, i dvije koso podizne platforme.

“Jedna koja ide od prizemlja do suterena i jedna koja ide od trećeg sprata do mansarde. Za izvođenje radova, vrijednih 228.950 eura, zadužena je firma 'Vukotić Trejd' iz Podgorice”, naveli su iz Direkcije javnih radova.

Bonus video: