U Sutomoru uklanjaju ugostiteljske terase

U cilju realizacije projekta rekonstrukcije saobraćajnice, trga i šetališta u Sutomoru, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je predložilo uklanjanje predmetnih lokacija
3000 pregleda 2 komentar(a)
Uklanjanje objekata u Sutomoru, Foto: Morsko dobro
Uklanjanje objekata u Sutomoru, Foto: Morsko dobro
Ažurirano: 13.10.2019. 14:59h

Većina korisnika ugostiteljskih terasa u tzv. crvenoj zoni u Sutomoru (u Izmjeni programa privremenih lokacija od red.broja 4.4 do 4.28), uklonili su svoje objekte i oslobodili lokacije, dok je na pojedinim lokacijama uklanjanje u toku, saopšteno je iz Morskog dobra.

U cilju realizacije projekta rekonstrukcije saobraćajnice, trga i šetališta u Sutomoru, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je predložilo uklanjanje predmetnih lokacija, s obzirom na to da novi projekat uređena ovog dijela obale predvidja redukovan, unificirani, izgled ugostiteljskih obejkata.

"Dosadašnji ugostiteljski objekti bili su planirani samo za sezonu 2019. godine, a korisnici su Javnom preduzeću priložili bankarske garancije na ime uklanjanja objekata do 30. oktobra. Radovi na rekonstrukciji obalne zone u Sutomoru treba da počnu ove jeseni, a u Upravi javnih radova za sjutra je zakazano javno otvaranje ponuda za izbor izvodjača radova. Početna faza radova (faza II projekata) obuhvatiće dio trga i prostor za ugostiteljske objekte kao prioritetnu lokaciju", kazali su iz Morskog dobra.

Bonus video: