Uklonjen grafit iz Đenovića: Natpisi ne odražavaju mišljenje stanovnika

“Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima", navodi se u saopštenju koje su potpisali predsjednik hercegnovske opštine Stevan Katić i potpredsjednik Skupštine Miloš Konjević
3036 pregleda 8 komentar(a)
Đenovići grafit, Foto: Privatna arhiva
Đenovići grafit, Foto: Privatna arhiva

Na Vojvodića mulu u Đenovićima za sada nepoznata lica crvenim sporejom su su ispisali psovku I “Srbi” I “stoko” zbog čega su reagovali mještani I Komunalna policija.

Natpisi poput ovoga i uopšte oni koji na bilo koji način vrijeđaju nekoga ne odražavaju mišljenje stanovnika I odraz su primitivizma onih koji žele da izazovu pažnju u mjestu koje ima slobodarsku tradiciju, u kojem nikada nije bilo primjera nacionalnih, rasnih, vjerskih ili bilo kojih drugih podjela, saopšteno je iz mjesne zajednice.

“Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima", navodi se u saopštenju koje su potpisali predsjednik hercegnovske opštine Stevan Katić i potpredsjednik Skupštine Miloš Konjević.

“Ovaj sraman, vandalski čin predstavlja udar na tradiciju multukulturalnosti i međusobnog poštovanja, uvredu za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti. Ovim putem se izvinjavamo svim građanima i gostima našeg grada. Posebno izvinjenje upućujemo pripadnicima srpske nacionalnosti, u ime grada koji je mnogima dom, koji je prva opština nosilac ordena Svetog Save prvog reda i godinama ostaje prepoznat kao jedna od omiljenih destinacija građana Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Grafit je danas uklonjen.

Bonus video: