Ulcinj: Fekalije i isparenja doveli do zagađenosti i manjka kiseonika u vodi

Incident, koji prema ocjeni predsjednika NVO "Zeleni korak" Dželala Hodžića ima elemente ekološke katastrofe, dogodio se u subotu popodne kada su mještani okolnih kuća uočili ogromne količine mrtve ribe kako pluta po površini
171 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2015. 13:20h

Do pomora tona ribe na Port Mileni u Ulcinju došlo je zbog povećanog isparavanja vode usljed visokih temperatura i ispuštanja fekalija što je za posljedicu imalo povećanje gustine tečnosti i zagađenosti i opadanje koncentracije kiseonika u kanalu, zaključila je nakon obilaska terena ekološki inspektor Vesna Zarubica.

Ona je navela da je za ispuštanje fekalne kanalizacije u Port Mileni, nadležna komunalna policija.

Incident, koji prema ocjeni predsjednika NVO "Zeleni korak" Dželala Hodžića ima elemente ekološke katastrofe, dogodio se u subotu popodne kada su mještani okolnih kuća uočili ogromne količine mrtve ribe kako pluta po površini.

Reagovala je komunalna policija koja je potom obavijestila Upravu za inspekcijske poslove i ekološkog inspektora.

Takođe, Opština je sa upravom solane dogovorila da se određena količina svježe morske vode koja prolazi solanskim kanalom, preko pumpe 16, upumpava u kanal.

Nije radio ni kolektor do nedjelje "Vijesti" saznaju i da je do povećanja koncentracije fekalija u donjem dijelu Port Milene blizu ušća, došlo i zbog toga što nije radio gradski kolektor koji je u funkciju pušten u nedjelju.

Mještanin Latif Hadžibrahimi "Vijestima" je proslijedio fotografiju koju je sa drona prije tri dana napravio njegov prijatelj.

"Tačno se vidi mjesto gdje fekalije otiču u Port i mijenjaju mu boju vode. Nema boljeg dokaza", kazao je on.

Galerija

Bonus video: