Ulcinj: Grade objekat da bi kontrolisali red, mir i divlju gradnju

Ističe se da će objekat biti namjenjen za stručno-administrativne poslove zaposlenih u JP, prevashodno službi kontrole morskog dobra, kao i za potrebe nadležnih držvanih organa i organa lokalne uprave
1744 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

Na desnoj obali zapadnog rukavca Bojane, u neposrednoj blizini mosta, uskoro će biti postavljen montažni objekat vrijedan 90 hiljada eura, čiju izgradnju će finansirati Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom. Kako se navodi u saopšđtenju, objekat će na raspolaganju činovnicima JP i nadležnih državnih struktura, biti prije nastupajuće ljetnje sezone a izrada idejnog projekta povjerena je Arhitektonskom studiju "AiM" iz Podgorice. Ugovor o izradi projektne dokumentacije, vrijedan 4,840 eura, juče su zaključili direktor JP Predrag Jelušić i izvršni direktor podgoričke firme Ivan Milošević

"Rok za izradu Idejnog projekta je 25 radnih dana od dana zaključenja Ugovora, a rok za izradu Glavnog projekta izgradnje je 25 radnih dana od dana dobijanja saglasnosti Glavnog gradskog arhitekte na idejno rješenje. Ukupna vrijednost Ugovora za izradu projektne dokumentacije je 4.840,00 eura", piše u saopštenju JP.

Ističe se da će objekat biti namjenjen za stručno-administrativne poslove zaposlenih u JP, prevashodno službi kontrole morskog dobra, kao i za potrebe nadležnih držvanih organa i organa lokalne uprave.

"Cilj je uspostavljanje bolje organizacije i kontrole na obalama Bojane, posebno za vrijeme ljetnjih mjeseci kada na ovom području gravitira veliki broj mještana i turista. Javno preduzeće je u Planu korišćenja sredstava za 2019, za izgradnju objekta na obali Bojane predvidjelo 90.000,00 eura. Nakon izrade projektne dokumentacije, pristupiće se postavljanju objekta, već početkom ljetnje turističke sezone", kaže se u dopisu.

Bonus video: