Ulcinj hit prvomajskih praznika

Niko sa sigurnošću ne može da kaže koliko gostiju trenutno odmara od Bojane do Kruča, ali se procjene kreću od 15 hiljada, koliko tvrde u TO, pa do 30 hiljada po ocjeni nekih turističkih poslenika
0 komentar(a)
Ulcinj prvi maj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj prvi maj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 01.05.2018. 16:26h

Ulcinj je hit ovogodišnjih prvomajskih praznika - i zvanični i nezvanični podaci pokazuju da je u pitanju rekordna posjeta koja daleko nadmašuje rezultate iz svih ranijih predsezona.

"Imamo gostiju za više od 50 odsto nego lani. Pogodovalo je i lijepo vrijeme", kaže zakupac kupališta Safari na Velikoj plaži, Zefa Delić.

Niko sa sigurnošću ne može da kaže koliko gostiju trenutno odmara od Bojane do Kruča, ali se procjene kreću od 15 hiljada, koliko tvrde u TO, pa do 30 hiljada po ocjeni nekih turističkih poslenika. Direktor TO Fuad Hadžibeti kazao je da je to i rezultat agresivne kampanje na sajmovima.

"Ne dolaze nam gosti samo preko Sukobina. Osjetno je prisustvo turista iz svih zemalja Zapadne Evrope", kazao je Hadžibeti.

Granični prelaz Sukobin, prema našim saznanjima, samo je juče prešlo više od šest hiljada putnika, a gužve su trajale sve do ranih jutarnjih sati. Dan ranije, za 12 sati ušlo je više od pet hiljada gostiju uglavnom sa Kosova, iz Albanije i Makedonije. Na prelazu se radi po ubrzanoj proceduri kada su kolone, odnosno samo se vrši upisivanje tablica, broj osoba i kratka provjera osnovnih dokumenata.

Najveće gužve, poslovično su na Pristanu - od Ploče do nekadašnjeg hotela Galeb preko poznatog šetališta, automobilom treba oko pola sata. Kupači su zauzeli Malu plažu, a gosti prebukirali sve obližnje ugostiteljske objekte. Slično je i na Velikoj plaži, a na Adi Bojani u kućicama i vikendicama nema slobodnih mjesta niti vezova za barke.

TO organizovala je za praznike bogat kulturno-umjetnički i zabavni program. U nedjelju je bio karneval folklora i sajam suvenira, a sinoć druženje uz poznate crnogorske klape. Posjetioci su mogli da probaju domaće školjke i vino. Noćas je koncert Canija, Trio benda, Ivane&rock trija i poznate kosovske zvijezde Gente Ismaili.

Bonus video: