Ulcinj: Pola sata orkanskog nevremena, kupališta bukvalno uništena

"Počev od Male, pa preko Velike plaže sve do Ade, sva kupališta imaju ogromnu štetu, koja je u ovom trenutku nemjerljiva", piše u saopštenju koje potpisuje predsjednik Udruženja, odsjek zakupci plaža i kupališta, Gani Resulbegović
17862 pregleda 28 komentar(a)
Sa jednog od kupališta, Foto: Marko Škrelja
Sa jednog od kupališta, Foto: Marko Škrelja

Samo pola sata orkanskog nevremena, koje je u noći između utorka i srijede, zahvatilo područje Ulcinja, bilo je dovoljno da zakupcima kupališta duž cijele ulcinjske rivijere, uništi sav trud koji su uložili u pripremu sezone.

Iz Crnogorskog turističkog udruženja, saopštili su da su kupališta u nevremenu bukvalno uništena.

"Počev od Male, pa preko Velike plaže sve do Ade, sva kupališta imaju ogromnu štetu, koja je u ovom trenutku nemjerljiva. Na hiljade suncobrana i ležaljki je uništeno i prosto ne znamo kako ćemo sve to dovesti u red. Užas i katastrofa, najčešće su riječi koje zakupci izgovaraju u ova dva dana", piše u saopštenju koje potpisuje predsjednik Udruženja, odsjek zakupci plaža i kupališta, Gani Resulbegović.

On je apelovao na Vladu, lokalnu zajednicu i JP Morsko dobro da pomognu zakupcima kupališta.

"Nemamo druge mogućnosti da sada kada je sezona u jeku, sve to dovedemo u red i plaže stavimo u funkciju. Za to su urgentno potrebna ogromna sredstva pa se nadamo da će naš apel uroditi plodom", piše u dopisu.

U Ulcinju je juče povodom posljedica od nevremena, boravila i ministarka bez portfelja, Marija Vučinović.

Ona je u razgovoru sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem i njegovim saradnicima, obećala hitnu pomoć Vlade.

Bonus video: