Ulcinj: Spriječiti nered u nepoštovanju zakona

Nosilac projekta koji finansira EU je Centar za gradjansko obrazovanje (CGO), a ostali partneri su NVO CEMI, NVO Bonum i NVO Za Druga, dok su saradnici Agencija za spriječavanje korupcije i Ministarstvo javne uprave
1 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Savo Prelević
Ulcinj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2017. 11:49h

Razgovorom sa građanima Ulcinja i dijeljenjem flajera, danas su okončane aktivnosti na realizaciji projekta “Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou”, koji je finansirala EU.

Lokalni partner bila je NVO “Ul info” koja je od početka godine sprovela niz konkretnih akcija sa ciljem da se podigne svijest o problemu korupcije i dosljedno implementira Lokalni akcioni plan za borbu protiv korupcije, koji je usvojila Skupština opštine Ulcinj.

"Svi mi, građanke i građani, pozvani smo da doprinosimo jačanju i prosperitetu našeg društva i ove zajednice, a svi smo odgovorni da spriječavamo nered, u ovom slučaju neprimjenjivanje zakona i usvojenih odluka, davanje mita i zloupotrebu javne službe ili položaja zbog lične koristi", kazao je koordinator projekta i izvršni direktor “Ul info” Mustafa Canka.

On je podsjetio da je tim povodom urađeno istraživanje o percepciji korupcije, Studija o implementaciji Akcionog plana za borbu protiv korupcije, održan Okrugli sto, nekoliko konferencija za štampu, napisano na desetine tekstova i priloga, snimljen spot na oba jezika koji se emitovao na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, što je kao rezultat imalo činjenicu da su građani Ulcinja sada mnogo bolje informisani o ovom fenomenu koji razjeda društvo i ekonomiju.

Inače, “Ul info” je partner na projektu ” Let’s put corruption into museum! (Smjestimo korupciju u muzej!)”, čija realizacija kreće ovih dana, u okviru poziva IPA 2017.

Nosilac projekta koji finansira EU je Centar za gradjansko obrazovanje (CGO), a ostali partneri su NVO CEMI, NVO Bonum i NVO Za Druga, dok su saradnici Agencija za spriječavanje korupcije i Ministarstvo javne uprave.

Bonus video: