Ulcinj: Vlast zadovoljna i samo petinom realizovanog planiranog budžeta

Sead Osmanović (DPS) kazao je u uvodnom izlaganju da je to dobar skor i da je poboljšana naplata nekih stavki u prihodima budžeta
64 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 28.07.2017. 19:10h

Samo petina od budžetom Opštine Ulcinj planiranih 15,3 miliona eura realizovana je u prvih šest mjeseci 2017.

To je odbornicima u Skupštini juče saopštio sekretar za finansije i budžet Sead Osmanović, predstavljajući rezultate Sekretarijata u okviru informacije o realizaciji budžeta.

Osmanović (DPS) kazao je u uvodnom izlaganju da je to dobar skor i da je poboljšana naplata nekih stavki u prihodima budžeta.

Dritan Abazović (URA) ocijenio je da ni spinovanje lokalne vlasti o realizaciji budžeta ne može sakriti katastrofalne rezultate vladajuće koalicije.

“Ovo je postao umoran grad, korupcija je evidentna na svim nivoima, a vlast je nesavjesna i bez vizija. Imamo pokušaj stvaranja paralelnih svjetova, jer u ono što govorite - ni sami ne vjerujete”.

Ni predsjednik Skupštine Ljoro Nrekić, koji je i šef ulcinjskog DPS-a, nije zadovoljan realizacijom budžeta:

“Samokritičan sam iako je sekretar iz redova naše partije”.

Nrekić je upozorio da ni ulcinjska izvršna vlast ne funkcioniše kako bi trebalo.

“Stalno se nešto šuška iza ćoškova. To nije transparentno”.

Polemiku o realizaciji budžeta obilježila je i rasprava o izvještaju komisije o nabavci i evidenciji sredstava kupljenih za potrebe Opštine tokom 2014, 2015. i 2016. godine, koji će biti sastavni dio predloga odluke o završnom računu za prošlu godinu.

Komisija je konstatovala manjak od oko 30.000 eura. Arijan Murati (FORCA) ocijenio je da je riječ o organizovanom kriminalu.

“Fakture su potpisivali neovlašćeni ljudi. Tako ste kupovali glasove u anamalskom području”, rekao je Murati, optuživši koallicionu DPS.

Hadži Sulejmani (DP) kazao je da je na jednoj fakturi njegov potpis falsifikovan, poručivši Muratiju da pazi šta priča.

“Neću dozvoliti da za ovom govornicom blatiš mene i moju familiju. Dotakao si dno”.

Abazović je kazao da je ovakvim polemikama ulcinjski parlament unižen.

“Bavite se time da li je neko i gdje pojeo neku picu ili kupio plakar umjesto da javnosti saopštite zašto i dalje nema hotela 'Galeb'”.

Nrekić je rekao da je pozitivni lokal-patriota, ali da mu smeta kada ljudi sa strane dođu i grade po Ulcinju, a Opštini ne plaćaju nikakve dažbine.

“Vidimo kamione iz drugih gradova, grade se kuće i hoteli, niko ne plaća dozvole ni boravišnu taksu i na kraju sezone odu iz Ulcinja punih džepova. Da ja počnem da gradim bez dozvole, isti dan bi mi došle inspekcije”.

Bonus video: