Ulcinj zatrpan smećem, radnici "čistoće" štrajkuju

Ne mogu reći kada će početi uklanjanje smeća, duguje im se pet plata, kazao direktor Katana
51 pregleda 2 komentar(a)
smeće, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
smeće, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 20.01.2016. 20:23h

Dio radnika “Čistoće” stupio je u štrajk zbog neisplaćenih zarada, pa je Ulcinj juče osvanuo zatrpan smećem u vrijeme kada se lokalna vlast nalazi u finansijskom i institucionalnom kolapsu.

Direktor “Čistoće” Seit Katana kazao je da su radnici pet plata u minusu i da im Opština, kao osnivač, duguje više od 300.000 eura.

“Danas imam sastanak sa predsjednikom Opštine Fatmirom Đekom. Svi znamo kakva je situacija, ali pokušaćemo da iznađemo neko rješenje. Ne mogu reći kada će početi ponovno uklanjanje otpada sa ulica i kontejnera”, kazao je Katana juče “Vijestima”.

Lokalna vlast u Ulcinju zvanično se raspala preksinoć, nakon što je URA i definitivno odlučila da uskrati podršku Forci i koaliciji oko Demokratske partije. To je epilog skoro jednogodišnje krize koju je produkovalo neslaganje čelnika Force i Demokratske partije. Skupština je rijetko zasjedala, a prema riječima Đeke na usvajanje čeka više od 80 odluka. Zbog svađa u koaliciji, Skupština nije usvojila rebalans budžeta za prošlu godinu, što je bio uslov za dobijanje kredita od 4,2 miliona eura koji bio bio utrošen na izmirivanje dugovanja radnicima Opštine i javnih preduzeća i refinansiranje starijih kredita. Ni prekjučerašnje zasjedanje na kome je trebalo da se usvoji odluka o privremenom finansiranju nije održano zbog nedostatka kvoruma. Đeka je rekao da će zbog opstrukcija koalicionog portnera kredit biti operativan tek u martu.

Bonus video: