Ulcinjani ne vjeruju lokalnoj vlasti i inspekcijama

”Slabo se cijene napori koje vlasti čine u borbi protiv korupcije, pa postoji potreba za boljim informisanjem i edukacijom građana”, jedan je od zaključaka projekta „Ulcinj protiv korupcije“
55 pregleda 1 komentar(a)
Mustafa Canka, Admir Đoni, Foto: Samir Adrović
Mustafa Canka, Admir Đoni, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 04.07.2017. 19:03h

Oko 95 odsto Ulcinjana smatra da je korupcija prisutna u Crnoj Gori, dok njih 85 odsto vjeruje da je ta pojava rasprostranjena i na lokalnom nivou- pokazala je anketa NVO UL Info.

Ona je sprovedena na uzorku od 300 ispitanika od 15. februara do 15. marta ove godine. Koordinator projekta Mustafa Canka kazao je da građani Ulcinja znaju što je korupcija, da imaju otpor protiv tog zla, ali smatraju da žive u veoma korumpiranoj državi i uglavnom korumpiranoj lokalnoj zajednici.

”Slabo se cijene napori koje vlasti čine u borbi protiv korupcije, pa postoji potreba za boljim informisanjem i edukacijom građana”, prenio je Canka zaključak te NVO nakon pet mjeseci realizacije projekta „Ulcinj protiv korupcije“.

Građani najmanje povjerenja imaju u lokalnu vlast, JP za upravljanje morskim dobrom i Upravu za inspekcijske poslove. Čak 80 odsto ispitanika izjasnilo se da je korupcija veoma ili uglavnom rasprostranjena u Opštini, njih 75 smatra da je tako u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom a 72 odsto u Upravi za inspekcijske poslove.

„Zato je razumljivo zašto se korupcija doživljava kao odomaćena pojava, ili zašto smo postali političko-partijsko društvo“, kazao je Canka.

Bonus video: