Ulcinjska vlast najavljuje: Kaldrma,putevi, komarci, morsko dobro...

Opština Ulcinj, poput ostalih u Crnoj Gori koje su dio sanacionog plana, iskoristila je mogućnost uzimanja kreditnih sredstava u okviru Vladinog programa podrške
59 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Rada Brajović
Ulcinj, Foto: Rada Brajović
Ažurirano: 13.04.2016. 14:35h

Predsjednik Opstine Ulcinj Nazif Cungu najavio je skoru rekonstrukciju kaldrme u staroj Čaršiji i realizaciju nekoliko projekata u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom.

Na konferenciji za novinare, nakon nedavne prekompozicije vlasti u ulcinjskom parlamentu kada je i izabran za predsjednika, Cungu je podsjetio da je u toku konsolidacija finansijskog stanja.

Opština Ulcinj, poput ostalih u Crnoj Gori koje su dio sanacionog plana, iskoristila je mogućnost uzimanja kreditnih sredstava u okviru Vladinog programa podrške.

"Stali smo na kraj nekotrolisanom trošenju budžetskih sredstva i uspostavili red u funkcionisanju budžeta. Već prvog dana uspjeli smo deblokirati opštinski račun i izmiriti brojne obaveze iz pršlog perioda, kao i pokrenuti neke investicije u infrastrukturi i komunalnim uslugama- kazao je Cungu. Pobrojao je sta je sve nova vlast uradila do sada i naveo da ce rekonstrukcija kaldrme kostati 30 hiljada eura a zaprasivanje komaraca 10.000. Počelo je asfaltiranje 4.100 metara lokalnih puteva u Đeranama, na Velikoj plaži, Novoj mahali, Sukobinu, Midama i Krutama. Radove izvodi firma Putevi Bar. Vrijednost projekta je 135 hiljada eura. Paralelno, ulazemo napore kako bi došli do rješenja za nagomilani dug koje naše javno preduzeće ''Komunalne djelatnosti'' ima prema Regionalnoj sanitarnoj deponiji“Možura” preko sporazuma o cesiji" kazao je Cungu.

Vlast u Ulcinju, koju čine DPS, Forca, Demokratska partija, Perspektiva i Demokratska unija Albanaca jos uvijek nije formirana do kraja. Na duznost su stupili sekretari iz DPS ali još uvijek se čekaju kadrovska rješenja Force i Demokrtaske partije. Sead Osmanovic iz DPS novi je sekretar finansija, njegove partijske kolege Arijan Ljamovic, Đorđe Dabovic i Peter Ljuljđuraj šefovi zajedničkih službi, urbanizma i sekretarijata zaštite imovine.

Bonus video: