Ulcinjskom Vodovodu blokiran račun: "Opština dovodi sezonu u pitanje"

Do sada, sa računa Vodovoda skinuto je oko 170 hiljada eura, a zbog blokade, firmi su isključeni telefoni, internet...
104 pregleda 1 komentar(a)
Fehmi Avdiu, Foto: Samir Adrović
Fehmi Avdiu, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 03.07.2017. 18:59h

Prvi put poslije nekoliko godina, Ulcinj se ove sezone može suočiti sa nedostatkom vode, ukoliko potraje blokada računa lokalnog Vodovoda, koju je prije mjesec uveo Regionalni vodovod zbog duga od 247 hiljada eura.

To je potvrdio direktor Vodovoda Fehmi Avdiu, rekavši da je preduzeće od prvog juna u potpunoj blokadi.

“Sa lokalnih izvorišta već sada crpimo vodu kao u avgustu prošle godine. Zbog nedostatka sredstava, nijesmo još u mogućnosti da izvršimo neophodna ulaganja u bunare i sisteme, tako da se plašim da ćemo imati problema sa vodosnadbijevanjem grada ukoliko blokada potraje ”, kazao je Avdiu.

Do sada, sa računa Vodovoda skinuto je oko 170 hiljada eura, a zbog blokade, firmi su isključeni telefoni, internet... Uprkos blokadi, Vodovod i dalje kupuje vodu od Regionalnog.

“Sada je to 15 litara u sekundi, u julu će biti 25, a u avgustu 45 sekundnih litara”, kazao je Avdiu.

Optužio je Opštinu da, svjesno ili ne, opstruira rad Vodovoda i dovodi sezonu u pitanje.

“Još nijesu preuzeli šest radnika Vodovoda, što je bio jedan od uslova KHW banke za kredit od 20 miliona eura koji nam je neophodan za investicije u vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. Ne znam zašto to rade, ali znam da je u pitanju klasična neodgovornost čelnika Opštine”, kazao je Avdiu.

U Vodovodu je bilo ranije 230 zaposlenih, sada ih je 126 a do kraja godine broj mora biti sveden na 120, kako su to precizirali njemački bankari.

“I tih 20 trebalo je da bude zaposleno u Parking servisu ali ni od toga još uvijek nema ništa.

Zbog takvog odnosa Opštine, mi smo u minusu oko 750 hiljada eura, što bi nam bilo više nego dovoljno da servisiramo sve svoje obaveze”, istakao je Avdiu.

Avdiu: Neću dati otkaz nikome

Avdiu je podvukao da mu ne pada na pamet da bilo kome od radnika da otkaz.

“Sa 230, stigli smo na 126. Nemam više obraza da bilo kojeg radnika ostavim na ulici, pa oni kako hoće. Da je bilo dobre volje, mi bismo već sada imali broj zaposlenih koji su projektovali u KHW banci”, kazao je Avdiu . Predsjednik Opštine Nazif Cungu ranije je rekao “Vijestima” da je dug Vodovoda prema Regionalnom interna stvar između dva privredna subjekta i da Opština sa tim nema veze. Takođe je naveo da je u toku procedura da Opština i JP Čistoća preuzmu po tri radnika Vodovoda. “Tako pričaju od februara”, kazao je Avdiu .

Bonus video: