Ulovili tri tune ukupne težine oko 150 kilograma - Vijesti.me
USPJEH NOVLJANA

Ulovili tri tune ukupne težine oko 150 kilograma

Gardašević je najavio Big game fishing u Herceg Novom koji će se održati u Herceg Novom 9. septembra, a pozvani su brojni takmičari iz regiona

tune, Radojica Gradašević
tune, Radojica Gradašević (Foto: Slavica Kosić)

Radojica Raco Gradašević i njegove kolege iz Blue fina danas su ulovili tri tune teške po 50 kilograma.  

Oni su na povratku iz Budve, gdje su učestvovali na takmičenju big game fishing Prvi Kup grada Budve 2015, u konkurenciji 25 ekipa zauzeli četvrto mjesto. Interesantno je da je ekipa i kada je odlazila na takmičenje u Budvu takođe ulovila jednu tunu tešku 50 kilograma.

Tuna je rod riba porodice Scombridae ili skušovki. Narastu dužine preko četiri metra, vrsni su plivači i grabežljivci koji se hrane drugom ribom. Toplokrvna je riba i jedina je takva u svijetu. Rod se sastoji od osam vrsta. Tuna je plava riba, nutritivno bogata, stoga je ljekari i nutricionisti preporučaju za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara.

tune, Radojica Gradašević
tune, Radojica Gradašević

Gardašević je najavio Big game fishing u Herceg Novom koji će se održati u Herceg Novom 9. septembra,  a pozvani su brojni takmičari iz regiona.

Big Game Fishing je popularan u svijetu  kao idealan spoj zabave i avanturizma.

Sportfishing je ozbiljan vid u turizmu koji je u nekim zemljama i među glavnim privrednim granama. Herceg Novi i Crna Gora imaju predispozicije za to - more bogato plavom ribom. U zemljama kao što su SAD , Meksiko, Australija, Južna Afrika, sportski ribolov je  prisutan gotovo cijeli vijek, dok se kao grana u turizmu razvio prije tridesetak godina.