Umjesto asfalta, ulicu nasuli zemljom

Iz Komunalnog kažu da su za rupe namjenski kupili materijal
7206 pregleda 1 komentar(a)
Ulica u Lugu, juče, Foto: Dragana Šćepanović
Ulica u Lugu, juče, Foto: Dragana Šćepanović

Dio mještana kolašinskog naselja Lug ogorčen je jer, kako tvrde, Opština opet saobraćajnicu pored njihovih kuća nasipa zemljom, umjesto da je konačno asfaltiraju.

Kažu da im takvo saniranje ulice ne treba, jer se nasuti materijal, kad padne kiša, pretvori u blato, što im stvara mnoge probleme.

„Lokalna vlast u nekoliko mandata nije uspjela da asfaltira ovu ulicu. Ako ne mogu bolje, onda neka ne nasipaju zemlju i dodatno nam zagorčavaju život. Sada, ne samo da su nam potrebne ribarske čizme za prolazak ulicom, nego ćemo uskoro morati da nosimo i štapove da ne bismo ostali u blatu. Ovo više nema smisla, na nekoliko stotina metara smo od centra grada, a uslovi su nam kao da smo u najudaljenijem selu“, tvrde pojedini mještani.

Iz Komunalnog preduzeća, koje je saniralo saobraćajnicu u Lugu, tvrde da su to učinili upravo na zahtjev mještana. Kritične rupe po ulici, kaže direktor Milivoje Bulatović, nijesu punili zemljom, već su namjenski kupili materijal. Planirano je bilo, kako objašnjava, popunjavanje rupa „tucanikom“ i tamponiranje.

„Polovina mještana traži od nas saniranje, polovina sprečava da obavimo to. Razumijem njihovu potebu da se ulica asfaltira, ali nekoliko puta do sada je objašnjeno da treba sačekati završetak planske dokumentacije za taj dio. Bez toga, ne može biti asfaltiranja“, rekao je Bulatović “Vijestima”.

Prema njegovim riječima, Komunalno je udovoljilo zahtjevima mještana i obezbijedilo grebani asfalt. Navodno, mještani su obećali da će sami da tim materijalom da popune rupe po ulici, ali do sada ništa nije urađeno.

Iz lokalne vlasti ranije je najavljeno da će urbanistički haos u tom naselju biti riješen. Kako je obećao predsjednik Opštine Milosav Bulatović, uređenje Luga, kao i stvaranje uslova da se cijela Sportska zona, kojoj pripada to naselje, inkorporira u širi prostor centra grada jedan je od priorireta lokalne vlasti.

Uređenje naselja Lug, najavio je on, realizovaće se u nekoliko faza, a jedna od njih je i uređenje saobraćajnica.

Bonus video: