Umjesto bogomolje "niče" autoperionica

Protojerej i paroh za Konik MCP Mirčeta Šljivančanin kazao je da ih je veliki broj vjernika zvao, a da su i oni zatečeni radovima na prostoru nekadašnje pijace
9177 pregleda 4 komentar(a)
Radovi na nekadašnjoj pijaci na Koniku, Foto: Luka Zeković
Radovi na nekadašnjoj pijaci na Koniku, Foto: Luka Zeković

Mještani Konika, vjernici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), zabrinuti su jer su na prostoru nekadašnje pijace u tom naselju, gdje treba da se gradi crkva Svetoga Vasilija Ostroškog, počeli radovi.

Prema nezvaničnim informacijama, na toj lokaciji gradiće se autoperionica. Iz Glavnog grada juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Na toj lokaciji pravoslavni vjernici godinama traže da se izgradi crkva Svetog Vasilija Ostroškog, a to je zatraženo i peticijom, koju je potpisalo nekoliko hiljada mještana Konika svih vjera.

Protojerej i paroh za Konik MCP Mirčeta Šljivančanin kazao je da ih je veliki broj vjernika zvao, a da su i oni zatečeni radovima na prostoru nekadašnje pijace.

On je podsjetio da radi duhovnih potreba građana - pravoslavnih vjernika na Koniku i u okolnim naseljima, postoji skoro 20 godina inicijativa za gradnju crkve Svetoga Vasilija Ostroškog.

Kako je naveo crkva je predviđena i Detaljnim urbanističkim planom.

MCP je ranije dostavila zahtjev Glavnom gradu o ustupanju zemljišta na ovoj lokaciji za potrebe izgradnje hrama, kao i peticiju za njegovu izgradnju.

Međutim, kako su “Vijesti” ranije pisale, Glavni grad je tu lokaciju izdao za autoperionicu. Prema informacijama “Vijesti” u toku je priprema terena za postavljanje perionice. Iz Glavnog grada ranije su potvrdili da DUP na toj lokaciji predviđa izgradnju vjerskog objekta. Međutim, ističu da planski dokument ne određuje koja vjerska zajednica bi na tom prostoru mogla da gradi objekte. Navode da su za ovaj prostor podnijete i druge inicijative, te da će sve biti predmet razmatranja.

Bonus video: