Umorni od obećanja: Kad neće opština, mještani sami rade put

Prije osam godina mještani Prisoja dobili su obećanje da će put do sela biti rekonstruisan
126 pregleda 2 komentar(a)
Grahovo, Prisoj put, Foto: Svetlana Mandić
Grahovo, Prisoj put, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.11.2018. 20:53h

Umorni, kako su kazali, od neispunjenih opštinskih obećanja, a i prinuđeni zbog vremenskih prilika, mještani grahovskog sela Prisoja odlučili su da sami saniraju seoski put i dovedu ga u prihvatljivo stanje.

„Put je dug 3,1 kilometar i pošto Opština nije ispunila obećanje odlučili smo da kritične tačke, odnosno oko trećinu puta, sami rekonstruišemo. Veliku zahvalnost dugujemo Stanku Maguduiz Grblja koji nam je izašao u susret i dao nam tri miksera betona, kao i firmi ‘San komerc’ koja je takođe obećala da će nam dati mikser-dva betona“, kazao je Sava Bulajić dok je sa mještanima pripremao put za betoniranje.

Put su mještani napravili prije tridesetak godina i, prema riječima Bulajića, jedini doprinos Opštine je što je prije dvije godine samo pomogla da ga naspu pijeskom.

„Čim počnu kiše voda odnese pijesak i ovim putem koji je u izuzetno lošem stanju, kolima se ne može proći, samo pješice. Prije dvadesetak dana kiša je na nekoliko mjesta ‘prekinula’ put i ručno smo ga nasipali. Kada betoniramo ove kritične tačke makar ćemo dvadesetak godina biti mirni. Moramo to sami završavati, nema nam druge, kada lokalna uprava neće“, kazao je Bulajić.

Najveći problem, kako je objasnio, predstavlja Vukosavički potok koji, kada su padavine, preplavi seoski put. Prema riječima Bulajića, prilikom izgradnje magistralnog puta Nikšić-Grahovo-Risan, prije osam godina, dobili su obećanje da će put do sela biti rekonstruisan, ali stalo se samo na obećanju.

U selu stalno živi dvadesetak stanovnika, uglavnom starije dobi.

Bonus video: