Unaprijedite engleski kroz 24 lekcije Britanskog savjeta

Serija Poslovni engleski sastoji se od 24 članka koji su namijenjeni poslovnim ljudima koji koriste engleski na radnom mjestu
165 pregleda 17 komentar(a)
Vanja Madžgalj, Foto: Privatna arhiva
Vanja Madžgalj, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.03.2015. 20:09h

Čitaoci Vijesti će u ponedeljak, 30. marta dobiti besplatan dodatak koji će sadržati 24 lekcije za učenje poslovnog engleskog. Tim povodom, pripremili smo kratak intervju sa direktoricom Britanskog savjeta u Crnoj Gori, g-đom Vanjom Madžgalj.

  • Da li nam možete reći nešto više o ovom dodatku?

Zbirku članaka koje ćemo objaviti u ponedeljak dio su serije novinskih tekstova pod nazivom Learn English Print i predstavljaju jedan od proizvoda Britanskog savjeta za učenje engleskog. Serije obuhvataju širok spektar tema kroz koje se uče jezik i kultura, ali se stiče i obrazovanje o mnogim sferama života, društva i nauke, tako da članci na čitaoce djeluju edukativno i informativno. Za ovu priliku odabrali smo seriju Poslovni engleski.

  • Kome su oni namijenjeni?

Serija Poslovni engleski sastoji se od 24 članka koji su namijenjeni poslovnim ljudima koji koriste engleski na radnom mjestu. Na ovaj način želimo da pružimo podršku svima koji žele da uče engleski na neformalan način, brzo i lako i u vremenu koje njima odgovara.

  • Koje su teme obuhvaćene člancima?

Radi se o širokom spektru tema, a čitaoci će između ostalog moći da nauče više o liderstvu, upravljanju znanjem, menadžmentu, modnoj industriji, elektronskom poslovanju, mikrokreditnim sistemima i mnogim drugim temama. Svaki članak praćen je aktivnostima za dalju vježbu i provjeru znanja.

  • Na koji način čitaocima, pored ovih članaka, pružate podršku u učenju engleskog?

Britanski savjet kao moderna globalna organizacija prati tehnološki razvoj i nova naučna saznanja i stalno se prilagođava potrebama naših korisnika donoseći nove proizvode i usluge. U tom smislu, razvili smo obiman portfolio resursa za učenje engleskog koristeći moderne tehnologije. Imamo više specijalizovanih vebsajtova za djecu, tinejdžere i odrasle, sajt za učenje engleskog kroz fudbal, portal za nastavnike engleskog, platformu sa online kursevima opšteg i poslovnog engleskog, MOOC besplatan kurs iz jezika i kulture, niz mobilnih aplikacija, TV seriju u koprodukciji sa BBC i radio emisije. Moram da napomenem da svako učenje zahtijeva i provjeru znanja tako da nudimo i međunarodno priznate testove kako za pojedince tako i za biznise.

Sve informacije o aktivnostima i uslugama dostupne su na www.britishcouncil.me.

Bonus video: