Unaprijediti saradnju sudova za prekršaje sa državnim organima - Vijesti.me
analiziran Izvještaj rada prekršajnih sudova za 2019.

Unaprijediti saradnju sudova za prekršaje sa državnim organima

Prekršajni sudovi su tokom 2019. godine naplatili oko 4,7 miliona eura, ali bi bili efikasniji da su imali podršku državnih organa koji svojim postupanjem direktno utiču na ishod izvršnog postupka, ocijenila je Medenica

Sa sastanka
Sa sastanka (Foto: Vrhovni sud)

Prekršajni sudovi ostvarili su sudsku funkciju i postupali efikasno u prošloj godini, ali mjesta za napredak uvijek ima, zaključeno je na sastanku predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, sa predsjednicima Višeg suda za prekršaje i predsjednicima prekršajnih sudova Podgorice, Budve i Bijelog Polja.

Prekršajni sudovi su tokom 2019. godine naplatili oko 4,7 miliona eura, ali bi bili efikasniji da su imali podršku državnih organa koji svojim postupanjem direktno utiču na  ishod izvršnog postupka, ocijenila je Medenica, tokom analize Izvještaja rada prekršajnih sudova za 2019. godinu.  

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, zaključeno da će problemi u radu, koji utiču na bolju ažurnost sudova, morati da se riješe na sastancima sa predstavnicima državnih organa koji su podnosioci prekršajnih prijava.