UNCG nagradio najbolje: Novinaru "Vijesti" druga nagrada

Nagradu "Boško Pušonjić" za najbolju reportažu ove godine je pripala Draganu Aloriću, direktoru "Srpskog radija" iz Podgorice
202 pregleda 1 komentar(a)
Goran Kapor, Foto: Privatna arhiva
Goran Kapor, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.01.2017. 17:54h

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) je danas u podgoričkom restoranu "Ognjište" organizovalo svečanu skupštinu Udruženja, povodom Dana novinara i tom prilikom su uručene nagrade najboljima, po ocjeni Žirija, za proteklu 2016. godinu.

Prvu godišnju nagradu je dobio dugogodišnji dopisnik "Večernjih Novosti" Veliša Kadić. Druga je pripala novinaru i zamjeniku urednika ekonomske redakcije "Vijesti" Goranu Kaporu koji je nagrađen zbog serije istraživačkih tekstova o zloupotrebama u oblasti igara na sreću.

Treću nagradu su podijelili novinari "Dan-a" Vukomir Radenović i Marko Vešović.

Nagradu "Boško Pušonjić" za najbolju reportažu ove godine je pripala Draganu Aloriću, direktoru "Srpskog radija" iz Podgorice.

Predsjednik UNCG-a Goran Ćetković je, obraćajući se novnarima na početku skupa, konstatovao "da se malo toga promijenilo na bolje od prošle svečanosti, ali da svako od novinara pojedinačno ima dužnost da se bori za postulate novinarske etike i istine kao ideala novinskog izvještavanja".

"Ove godine će akcenat rada našeg Udruženja biti na saradnji sa svim institucijama i organizacijama koje rade, ili mogu da rade na popravljanju lošeg socijalno-ekonomskog položaja pripadnika ovog zanata, ali će nastojati da popravi ugled profesije u mjeri svojih kapaciteta", kazao je Ćetković.

On je upozorio da je odgovornost UNCG veća od drugih organizacija, jer je najdugovječniji svjedok i neposredni akter razvoja novinarstva u Crnoj Gori tokom 72 godine svog postojanja.

Bonus video: