Unija slobodnih sindikata podržava štrajk zaposlenih u sudstvu

Oni već duže upozoravaju da je neodrživa vladina politika smanjenja zarada zaposlenima koji zarade primaju iz budžeta
0 komentar(a)
USSCG Prvi maj, Foto: Arhiva Vijesti
USSCG Prvi maj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.09.2011. 19:25h

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) podržala je zaposlene u administraciji sudstva koji su stupili u štrajk upozorenja sa ciljem poboljšanja sopstvenog ekonomsko-socijalnog položaja, saopšteno je iz te organizacije.

Kako navode, oni već duže upozoravaju da je neodrživa vladina politika smanjenja zarada zaposlenima koji zarade primaju iz budžeta, a koja je nalazila opravdanje u navodnim efektima globalne ekonomske krize.

Oni smatraju da su zaposleni u javnim službama i njihove porodice dovedeni su na rub egzistencijalnog minimuma i sasvim je očekivano i prirodno da dignu glas za poboljšanje svoga standarda.

"Kontinuiranim urušavanjem srednjeg staleža Crna Gora dovodi u pitanje stabilnost socijalnog mira, a time podriva i sopstvenu poziciju na putu evropskih integracija", smatraju u USSCG.

Oni su pozvali Vladu da počne hitne pregovore sa socijalnim partnerima, o povećanju zarada zaposlenim u javnim službama, kako bi dijalogom riješili problem koji je eskalirao nakon donošenja odluke o usvajanju bonusa na zarade poslanika.

Bonus video: