Univerzitet Crne Gore 1633. na listi Webometricsa

UCG je, kako su saopštili, pozicioniran bolje od većine državnih univerziteta iz regiona
4130 pregleda 9 komentar(a)
UCG, Foto: Arhiva Vijesti
UCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.01.2019. 18:48h

Univerzitet Crne Gore (UCG) nalazi se na 1633. mjestu na listi najboljih svjetskih univerziteta u kategoriji najvećeg broja citata na osnovu Google Scholar profila “Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles”, koju je objavio Webometrics, saopšteno je iz UCG.

"Na navedenoj listi na kojoj se nalazi 6174 univerziteta, Univerzitet Crne Gore je rangiran na visokom 1633. mjestu, čime smo pozicionirani bolje od većine državnih univerziteta iz regiona", kazali su iz UCG.

Podsjećaju da se UCG godinu ranije nije našao na ovoj listi, što je, kako navode, bila posljedica neprepoznavanja tadašnjeg domena Univerziteta Crne Gore ac.me.

"Navedeni problem je uticao i na ukupno rangiranje Univerziteta Crne Gore na Webometrics-ovoj rang listi. U međuvremenu, uprava Univerziteta je preduzela sve neophodne mjere, uključujući i izmjenu domena u ucg.ac.me, što je rezultiralo izuzetnim ovogodišnjim rezultatom", dodaju iz UCG.

Značajno pozicioniranje Univerziteta Crne Gore na listi svjetskih univerziteta rezultat je, ističu, posvećenog rada profesora i saradnika na Univerzitetu, kvaliteta njihovih naučnih istraživanja, kao i "kontinuirane podrške koju uprava Univerziteta pruža sa ciljem podsticanja najboljih naučnih rezultata i međunarodne afirmacije Univerziteta".

"Uprava Univerziteta zahvaljuje i čestita na uspjehu svim profesorima i saradnicima, koji su u prethodnom periodu svojom posvećenošću i radom doprinijeli promociji i boljem pozicioniranju Univerziteta Crne Gore na svjetskom nivou", zaključuje se u saopšteno UCG.

Bonus video: